PTO VE ZİRAAT BANKASI ŞUBESİ ARASINDA

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Ziraat Bankası arasında 10.12.2020 tarihinde yapılan protokolle hayata geçen Bankkart Tedarik Zinciri Finansman projesi kapsamında ilçede bulunan Ziraat Bankası Şube Müdürleri ile Ticaret Odası  arasında protokol imzalandı.

 

 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın’ın katılımıyla gerçekleştirilen Bankkart Tedarik Zinciri Finansman Projesi Lansmanının ardından Polatlı Ticaret Odası ve Ziraat Bankası Polatlı Şubesi ve Duatepe Şubesi  arasında protokol imzalandı. “Bankkart Başak Tedarik Zinciri Protokolü”nde imzalar Polatlı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ulvi SAKARYA  ve Ziraat Bankası Polatlı Şube Müdürü Şükrü Seğmen ERBAŞ ile Ziraat Bankası Duatepe Şube Müdürü Ünsal CANTÜRK tarafından atıldı. Protokole ilişkin bilgilendirme toplantısı bugün saat 12.30 ‘da zoom webinar programı üzerinden video konferans ile yapılacaktır.

 

 

ALICI VE SATICININ GÜVEN İÇİNDE ALIŞVERİŞ YAPMASININ ÖNÜ AÇILIYOR

 

Protokolle ile ilgili açıklamada bulunan PTO Yönetim Kurulu Başkanı Ulvi SAKARYA; “Polatlı Ticaret Odası olarak, içinde bulunduğumuz bu zorlu süreci üyelerimizin daha rahat atlatması için TOBB nezdinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Alıcı ve satıcı arasında Güvenli Ticaret Sistemi kurmayı sağlayan “Bankkart Başak” ile hazırlanan finansman projesi kapsamında, üyelerimiz alımlarda 540 güne kadar vade ve düşük maliyet avantajlarından yararlanacak. Alıcı ve satıcının güven içinde alışveriş yapmasına imkân tanıyan bu sistemle, üreticiler veya satıcılar, tahsilat ile uğraşmadan, güven içinde mallarını satacaklar. Alıcılar da uygun vade ve maliyette finansman temin ederek, tedarik ihtiyaçlarını karşılayacaklar. Pandemi süreci tüm sektörleri etkiledi. Nakit sıkıntısı çeken üyelerimizin finansman ihtiyacını bir nebze de olsa karşılaması hedeflenen bu protokol ile üretimde ve ticarette devamlılık sağlanmış olacak. Bankkart Başak ile üyelerimize bir nebze olsun nefes aldırılacaktır diye düşünüyoruz. İmzalanan protokolün tüm üyelere ve KOBİ’lerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

 

PROTOKOLÜN DETAYLARI BUGÜN VİDEOKONFERANS TOPLANTISINDA ANLATILACAK

 

“Bankkart Başak Tedarik Zinciri Protokolü” detayları  hakkında bugün Polatlı Ticaret Odası  organizasyonu ile bilgilendirme toplantısı düzenlenecek. Zoom webinar programı üzerinden video konferans yöntemi ile yapılacak bilgilendirme toplantısında  “Bankkart Başak Tedarik Zinciri Protokolü” hakkında bilinmesi gerekenler Ziraat Bankası Duatepe Şube Müdürü Ünsal CANTÜRK tarafından anlatılacak. Bugün saat 12.30 da gerçekleştirilecek toplantının detayları şu şekildedir; “BANKKART BAŞAK TEDARİK ZİNCİRİ FİNANSMANI” PROTOKOLÜ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI  12 Aralık 2020 Saat:12.30. Join Zoom Meeting https://us04web.zoom.us/j/76226973161?pwd=K25reWNVOWtCUkpYdCtUSzE1b3B3Zz09 Meeting ID: 762 2697 3161 Passcode: qB60y3

 

 

BANKKART BAŞAK TEDARİK ZİNCİRİ FİNANSMANI PROJESİ” NEDİR ?

 

Birliğimiz ile Ziraat Bankası, tedarik zincirlerinde finansman kaynaklı yaşanan aksaklıkları ve tahsilat problemlerini gidermek üzere “Bankkart Başak Tedarik Zinciri Finansmanı Projesi” başlatmıştır.  Projenin ana amacı tedarikçi ve alıcıların banka üzerinde oluşturulan kapalı devre bir sisteme tanımlanarak, alım-satım işlemlerinin Ziraat Bankası garantörlüğünde gerçekleştirilmesi olup böylece tahsilat konusunda her iki tarafın da riski sıfıra indirilmektedir.

 

 

ÜRÜNÜN SATICILAR (TEDARİKÇİ) AÇISINDAN FAYDALARI

 

Tahsilat riskinin sıfıra indirilmesi

Esnek vade ve taksit imkânları ile daha fazla satış yapabilme imkânı

 

 

ÜRÜNÜN ALICILAR AÇISINDAN FAYDALARI

 

Finansmana kolay erişim: Ödemeleri taksit ve vadeler ile yapma imkânı. Kredi/çek kullanmadan kendi tedarikçisi ile banka üzerinden ticaret yapması. Artan kredi limitleri

 

 

SİSTEM

 

Alım-satım işlemleri POS cihazları üzerinden işlemektedir. Tedarikçilerin (Satıcı), POS cihazlarına özel bir yazılım yüklenecektir. Alıcılara ise, ticari kredi kartı tahsis edilecektir.  Bu proje ile tedarikçiler mal teslim ettiği ve alacak kaydettiği firmaların ödemelerini POS cihazı aracılığıyla iki farklı seçenek ile alabilecektir. Esnek vade seçeneği . Eşit taksit seçeneği

 

 

Örnek olarak; Tedarikçi, 100.000 TL’lik bir mal sattığında, pos cihazına 18 aya kadar aylık ya da 3 aylık eşit taksitlerle ödeme alabilecek, Aynı şekilde tedarikçi, 100.000 TL’lik mal satışını, tıpkı bir çek gibi maksimum 540 gün olmak üzere vadeli bir şekilde yapabilecektir. Bu durumda 540 gün sonra yapacağı tahsilatta herhangi bir problem yaşamayacaktır çünkü muhatabı artık banka olacaktır. Tahsilatı da bankadan yapacaktır. Kart limiti tahsisatı bankacılık koşullarına firmanın risk durumuna göre banka tarafından belirlenecektir. Herhangi bir üst limit bulunmamaktadır. Herhangi bir sektör kısıtlaması yoktur. Oda ve borsa ile sektör meclisi üyesi firmalarımız bu imkândan faydalanabilecektir.  Bu sistem sadece tedarik zincirinde birbirine entegre olmuş ticari işletmeler arasında uygulanacak olup, her satış bu kapsamda değerlendirilemeyecektir. Örnek vermek gerekirse, bir otel işletmesine gıda tedariki sağlayan bir ticari işletme otel işletmesinin sahip olduğu Bankkart üzerinde vadeli satış yapabilecektir. Detaylı bilgi için sektorler@tobb.org.tr ve guvenliticaret@ziraatbank.com.tr adresiyle iletişime geçebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu