Beypazarı TMO Ajans Müdürlüğü, TMO alım kotasını günlük 1.200 tona çıkardı

TMO Beypazarı Ajans Müdürlüğü, geçen yıllar itibariyle Ankara’nın Beypazarı ilçesinde alımların günlük bazda 400 ton olarak gerçekleştiği kaydedilirken, bu yıl bunların kat ve kat üzerinde alımların yapıldığı ve şu an itibariyle günlük alım kotasının 1.200 tona çıkarıldığı öğrenildi.

 

TMO Ajans Müdürü Ahmet Özdemir, randevu sistemiyle alımlarda bulunduklarını ve sırası gelen çiftçinin buğdayının alımının yapıldığını söyledi.

 

Alımlarda günlük kotanın 1.200 tona çıkarılmasının akabinde buğday dökecek yerin kalmadığını belirten TMO müdürü Ahmet Özdemir, “ Buğday dökmek için, Belediyenin Greyder desteğiyle alan düzenlemesinde bulunduk. Alımlarımızı sürdürüyoruz. Bu arada, Ayaş İlçe alım şefliğinin günlük alım kotasını da 1000 tona çıkardık. Burada da alımlar sürüyor. Amacımız, çiftçinin ürününü kısa süre içinde teslim almak.” dedi.

 

Çiftçi Mustafa Demir de TMO’nun alımlarından memnun kaldıklarını ve tüccarın ödüm pahasına alımlarda bulunduğunu, “Bu anlamda devletimizin vermiş olduğu buğday fiyatları son derece makul ve çiftçiler olarak memnunuz.” ifadesinde bulundu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu