POLATLI TİCARET ODASI, SOĞAN PROJESİNİN AÇILIŞ TOPLANTISINI YAPTI

Polatlı Ticaret Odası tarafından hayata geçirilmek için çalışmalarına ara vermeden devam edilen “Polatlı Soğanın İşlenmesi, Paketlenmesi ve Depolanmasına Yönelik Bir Tesis Kurulumu İçin Fizibilite Çalışması” projesinin açılış toplantısı ticaret odası toplantı salonunda gerçekleştirildi.

 

 

Polatlı Ticaret Odası, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Çankaya Üniversitesi ortaklığında ve Ankara Kalkınma Ajansı mali desteği ile yürütülen Polatlı Soğanın işlenmesi projesinde önemli aşama daha geride bırakıldı. Çankaya Üniversitesi Pazarlama, Araştırma Yöntemleri Bölüm Başkanı Prof.Dr. Mahir Nakip moderatörlüğünde gerçekleştirilen açılış toplantısında değerlendirilen maddelerin başında Ticaret Odası’nın soğan projesinin hayata geçmesinde attığı adımlar oldu. Geçtiğimiz aylarda yapılan odak grup toplantısı sonrasında alınan kararlar neticesinde toplamda 250 üretici çiftçi ile yapılan anket çalışmasının sonuçları toplantıda ele alınan bir başka önemli konu oldu. Kalkınma Ajansı yetkilileri Polatlı Ziraat Odası temsilcisi ve Polatlı Ticaret Odası proje sorumlularının yer aldığı açılış toplantısında projenin bundan sonraki süreçte izleyeceği yol haritası görüşüldü. Anketler neticesinde yapılan fizibilite neticesi önümüzdeki günlerde Ticaret Odası tarafından paylaşılacak. Yine fizibilite raporundan sonra Ankara Kalkınma Ajansı’na yeni bir güdümlü proje sunularak ,depolama ve üretim tesisi için 8-10 milyon TL destek alınması için başvuru yapılacağı bilgisi verildi.

 

 

EN BÜYÜK HEDEFİMİZ FİRE KAYBININ ÖNÜNE GEÇMEK

 

Toplantıya ve projeye ilişkin görüşlerini ifade eden Polatlı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ulvi Sakarya : “ Ürettiğimiz ürünlere katma değer katmakta zorlanıyoruz. Soğan bizim için hem en çok ekonomik değer sağlayan hem de en çok zarar ettiren ürünlerden bir tanesi. Soğan alanında değişik işleme çeşitleri sayesinde kurutma, konserve gibi işlemelerle neler yapılabileceğini görüşmek istedik. Yapılan bu işlemler ürünün muhafaza ömrünü uzatır, fire kaybını ortadan kaldırır. Üreticinin ve bu işle uğraşan tüccarın daha fazla para kazanmasını sağlar. Bu bölgenin vazgeçilmez ürünü soğan. Bir kaç yıllık çalışma ile üretimde miktar düşse bile merkezi kaybetmemek istiyoruz. Bu amaçlara ulaşacağını düşündüğümüz için proje bizim için çok kıymetli. ” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu