POLATLI TİCARET ODASI HES KODU UYGULAMASINA GEÇTİ

HES Kodu sorulama işlemi Polatlı Ticaret Odasında uygulanmaya başlandı. Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ulvi SAKARYA  “Artık odamıza gelen ziyaretçilerimize HES kodu sorgulaması ve ateş ölçümü yapılmaya başlanmıştır. ” ifadesini kullandı.

 

 

Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışanlar ve ziyaretçi girişlerinde uygulamaya başlanan HES kodu bildirme ve sorgulama zorunluluğu Polatlı Ticaret Odasında da uygulanmaya başlandı. Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ulvi SAKARYA  “Artık odamıza gelen ziyaretçilerimize HES kodu sorgulaması ve ateş ölçümü yapılmaya başlanmıştır. Bu sayede odamızda güvenli bir ortam oluşturuyoruz” ifadesini kullandı.

 

 

HES KODU SORGULANIYOR

 

Korona virüs vakalarının yükseliş göstermeye başlaması ile kamu kurum ve kuruluşları HES kodu uygulamasını başlatırken, Polatlı Ticaret Odası da Hayat Eve Sığar kodu onayı uygulamasını başlattı. Hizmet binasına giren vatandaşların HES kodu sorgulanıyor. Sorgunun ardından Riskli değil ifadesi görüldükten sonra üyeler ve vatandaşlar binaya alınıyor. Riskli kişi olarak belirlenenlerin de girişlerinin engellenmesi ve en yakın sağlık kuruluşuna yönlendirilmesi sağlanıyor. HES kodu alamayanlara ise görevli personel tarafından gerekli yönlendirmeler yapılıyor.

 

 

HES UYGULAMASINI BAŞLATTIK

 

Başlatılan uygulamayla ilgili açıklamalarda bulunan Polatlı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ulvi SAKARYA Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışanlar ve ziyaretçi girişlerinde HES kodu bildirme ve sorgulama zorunluluğu uygulanmaya başlandığını hatırlattı. Başkan SAKARYA “ Korona virüs ile mücadele kapsamında Hayat Eve Sığar uygulamasını başlattık. Artık HES kodu sorgusu yapıyor, odamız ziyaretçilerinin ateşlerini ölçüyor iş yerimizde güvenli bir ortam oluşturuyoruz. Vatandaşların da Odamıza gelirken HES Kodunu hazır bulundurup, sorgu yapmamıza yardımcı olmaları hem kendileri, hem de çalışanlarımızın sağlığı açısından faydalı olacaktır.” diye konuştu.

 

 

HES KODU NEDİR?

 

HES (Hayat Eve Sığar) Kodu, Kontrollü Sosyal Hayat kapsamında, ulaşım ya da ziyaret gibi işlemlerinizde kurumlarla ve kişilerle, Covid-19 hastalığı açısından herhangi bir risk taşıyıp taşımadığınızı güvenli şekilde paylaşmanıza yarayan bir koddur. Paylaştığınız HES kodları uygulama üzerinden ya da kurumlara sağlanan servisler aracılığı ile sorgulanabilir.

 

 

HES KODU NE İŞE YARAR?

 

HES Kodu kullanımıyla: Covid-19 hastalığına maruz kalmış ya da hastalarla temas etmiş kişilerin girişlerinin engellenmesi ve diğer kişileri riske atmalarının önlenmesi amaçlanmaktadır.”

 

 

HES KODUM YOK, HES KODUMU NEREDEN ALACAĞIM?

 

HES kodunuzu telefonunuza indireceğiniz Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasından alabileceğiniz gibi, HES yazıp T.C. Kimlik Numaranız, T.C. Kimlik Seri Numaranızın Son 4 Hanesi ve kodu kullanmak istediğiniz gün sayısını aralarında boşluk bırakarak yazıp 2023‘e göndererek de alabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu