İNTERNET ADRESİNDEN HAYVAN SAHİPLENEBİLİRSİNİZ

Pursaklar Belediyesi, son 14 ayda 40’ı Ankara kedisi olmak toplamda 287 hayvanı sahiplendirdi.

 

 

Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, www.pursaklar.bel.tr internet adresine giren vatandaşların, sahiplenmek istedikleri hayvanların fotoğraf ve diğer tüm bilgilerine ulaşabildiklerini belirterek şunları söyledi: “İlçemizde sokaklardan alınıp barınağımıza getirilen kedi ve köpeklerimizi ilk olarak sağlık taramasından geçiriyoruz. Daha sonra barınaktaki görevli uzmanlarımız tarafından rehabilite işlemleri gerçekleştiriliyor. Sokak hayvanlarına tedavi, bakım ve kısırlaştırma gibi birçok müdahalede bulunuyoruz. Tamamen sağlıklı bir hale gelen hayvanları ücretsiz olarak sahiplendirmeyi, onlara sıcak bir yuva bulmayı amaçlıyoruz.

 

 

BİR ANLIK HEVES DEĞİL BİR ÖMÜRLÜK BİRLİKTELİK

 

Vatandaşlarımızın hayvan sahiplenmek istemeleri çok güzel ancak büyük bir sorumluluğu olduğunu da unutmamaları gerekir. Bir canlıyı sahiplenmenin yükümlülüklerini iyi bilmek, onun ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak gerektiği bilincinde olmak gerekir. Bir anlık heves olarak değil bir ömür sürecek olan birlikteliğe adım attıklarını bilmeleri gerektiğini belirtmek isterim. Bu düşüncelere sahip olarak hemşehrilerimizin onlara kucak açmalarını temenni ediyorum.”

 

 

SİTE ÜZERİNDEN NASIL SAHİPLENİRİM

 

Pursaklar Belediyesi’nden hayvan sahiplenmek isteyenlerin öncelikle belediyenin www.pursaklar.bel.tr adresli internet sitesinde yer alan ‘hayvan sahiplendirme’ bölümüne tıklamaları gerekiyor. Buradan https://sahiplendirme.pursaklar.bel.tr/ adresine yönlendirilen hayvanseverler, ‘aile bekleyen dostlarımız’ kısmından barınaktaki hayvanların fotoğraflarını ve bilgilerini inceleyebiliyor. Daha sonra da sitedeki formu doldurarak hayvan sahiplenme başvurusu yapıyor. Uygun görülen ailelere belediye geri dönüş yaparak can dostlar yeni yuvalarına uğurlanıyor. Sitedeki ‘aile bulan dostlarımız’ köşesinde de sahiplendirilen hayvanlar ve ailelerin fotoğrafları yer alıyor.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu