BAŞKAN SAKARYA’DAN “SİGORTA HAFTASI” MESAJI

Polatlı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ulvi Sakarya, Her yıl, Mayıs ayının son pazartesi ile başlayan ancak bu yıl pandemi dolayısıyla eylül ayına ertelenen Sigorta Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

 

 

Geçtiğimiz yıllarda Sigorta Haftası’nda ilgili  Meslek Komitesi üyeleri ile özellikle sigorta bilincinin arttırılması için bir dizi etkinlikler düzenlediklerini söyleyen Başkan Sakarya, “Bu yıl ne yazık ki dünya genelinde yaşanan Covid 19 salgınından dolayı kutlama yapılamamıştır. Ancak sektör temsilcilerimiz bu etkinlikleri düzenleyemeseler de her zaman sigorta bilincinin arttırılması için çalışmalarını durmaksızın sürdürmekteler” şeklinde konuştu.

 

 

 SİGORTACILIK BİLİNCİ ÜLKELERİN GELİŞMİŞLİK DÜZEYİNDE BELİRLEYİCİ UNSURDUR

 

Sektöre mensup herkesin Sigorta Haftası’nı kutlayan Başkan Sakarya sigorta bilincinin artırılmasının ülke ekonomisine sağlayacağı faydaların altını çizdi ve : “ Toplumumuzda Sigorta bilincinin artırılması, Sigorta sektörünün geleceği açısından büyük önem taşımaktadır. Günümüz ekonomik ve sosyal hayatında çok önemli bir yere sahip olan Sigortacılık sektörü, ülke ekonomisine sağladığı artıların yanında, ülkelerin gelişmişlik düzeylerinin belirlenmesinde de önemli bir gösterge olarak kabul edilmektedir. Dolayısıyla, ülkemiz sigortacılığının geliştirilmesi, toplumda sigorta bilincinin artırılması, sigortacı ve sigortalı arasındaki güvenin daha da yükseltilmesi son derece önemli bir konudur. Bu kapsamda Levhaya kayıtlı acentelerimiz, belirli eğitimi almış, SEGEM sınavında başarılı olmuş, deneyim süresini tamamlamış, kişiler tarafından oluşmaktadır. Ancak levha kaydı olmadan ya da kendi kanunundan aldığı güçle asıl işi sigortacılık olmayan farklı kurumlar da bugün sigortacılık mesleğini yapmaya çalışmaktadırlar. Bu durumda işi sadece sigorta acenteliği olan arkadaşlarımıza karşı haksız rekabet oluşmaktadır. Ayrıca bu işletmeler yeterli donanıma sahip olmadıkları için sattıkları poliçelerde eksik sigorta, yüksek muafiyetli poliçe, eksik teminat gibi mağduriyetler oluşturmaktadır. Üyelerimize ve vatandaşlarımıza önerim, poliçelerini Odamız üyesi ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne levha kaydını yaptırmış acentelere yaptırmalarıdır.  ” dedi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu