‘ASKIDA EKMEK’

Sincan’daki bir ekmek bayisi, koronavirüs salgını nedeniyle özellikle gündelik işlerde çalışarak geçimini sağlayan vatandaşların ekmek ihtiyacını giderebilmesi için ‘askıda ekmek’ kampanyası başlattı.

 

Malazgirt Mahallesi’nde market ve ekmek bayisi işleten Ziya Ölmez ekmek dolabının camına, “Sepete 1 ekmek de sizden. Hiç kimse ekmeksiz kalmasın ihtiyacı olan askıdan alsın” yazısını asarak hayırseverlere ekmek bağışı yapmaları, ihtiyaç sahiplerine de ücretsiz ekmeklerden alabilecekleri çağrısını yaptı. Kampanyaya mahalle sakinlerinin büyük ilgi gösterdiğini belirten Ölmez şunları söyledi:

VEREN EL, ALAN ELİ GÖRMÜYOR

“Koronavirüs salgını nedeniyle ekonomik sıkıntı yaşayanlar için böyle bir girişimde bulunduk. Hiç olmazsa ekmeklerini bu şekilde temin etsinler istedik. Hayırseverlerin ilgisi büyük toplu olarak ekmek bağışlıyorlar. Ekmek almaya gelen bazı vatandaşlar da 2-3 ekmek ücreti daha fazla ödeyerek katkı yapıyor. Veren elin alan eli görmediği bir sistem. Bunu her yerde yaygınlaştırabilirsek el birliğiyle bu sürece katkı sağlamış oluruz. Şu anda ortalama 50 ekmek bu şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor. Gün geçtikçe artacağını düşünüyorum” dedi.

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu