97 YILLIK GURUR

Millî Mücadele’nin sevk ve idare merkezi olarak üstlendiği başkentlik vasfını ve sorumluluğunu o günden bu yana büyük bir onurla taşıyan Ankara’nın, başkent oluşunun 97. yıl dönümünü en içten duygularımla kutluyorum.

 

Millî Mücadele’yi zaferle taçlandırma yolunda sevk ve idare merkezi olan ve bu görevini 97 yıl boyunca başarıyla yerine getiren başkent Ankara, 15 Temmuz gecesi de milletimizin gösterdiği dayanışma ve kararlılık azmiyle, darbecilere geçit vermemiş; millet iradesinin gücünü anlamayanlara tarihî bir ders vermiştir.
 

Bugün ülkemizin ulusal bağımsızlığının sembolü olan Ankara, sahip olduğu tarihî ve kültürel zenginlikleri, sanayi ve teknolojideki gelişimi ile hepimizi gururlandıran önemli bir merkez hâline gelmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin başkenti olma onurunu layıkıyla taşıyan Ankara, her konuda öncü rolünü sürdürecek, ülkemizin gelişmesine ve ilerlemesine katkıda bulunmaya devam edecektir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da başkent Ankara; köklü kültürü, modern kent yaşamı ve cumhuriyet tarihi boyunca elde ettiği kazanımlarla aydınlık yarınlara güvenle yürüyecektir.

Ülkemize 97 yıldır Başkentlik yapan Ankara’nın başkent oluşunu yürekten kutluyorum.Başta milli mücadelemizin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını saygı ve şükranla anıyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu