SERÇEV AKADEMİ PROJESİNİN AÇILIŞ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

BASIN DUYURUSU

SERÇEV Akademi

 

SERÇEV Akademi Projesinin Açılış Toplantısı Gerçekleştirildi.

 

 

Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki mali işbirliği kapsamında geliştirilen Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA-Instrument for Pre Accession)’nın “İstihdam, Eğitim, Sosyal Politikalar” bileşeni altında Bütünleştirici Eğitim İçin Özel Eğitim Hizmetlerinin Kalitesinin Artırılması uygulanmaktadır.  Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen söz konusu hibe programı, Sözleşme Makamı olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülmekte ve izlenmektedir. Programın Operasyon Faydalanıcısı Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’dür.

 

SERÇEV Akademi projesi,  program kapsamında SERÇEV – Serebral Palsili Çocuklar Derneği tarafından yürütülmektedir. Projenin toplam bütçesi 137.933,70 Avro olup, bu tutarın 13.793,37 Avro’luk kısmı SERÇEV’in eş finansman katkısıdır.

 

 

T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti mali desteğiyle uygulanan programı kapsamında hibe desteği alan SERÇEV Akademi projesinin “Açılış ve Bilgilendirme Semineri” proje koordinatörü olan SERÇEV – Serebral Palsili Çocuklar Derneği’nin ev sahipliğinde SERÇEV Engelsiz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Daire Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü temsilcileri, serebral palsili bireyler, aileler ve eğitimciler katıldı.

 

 

SERÇEV Akademi projesinin tanıtımıyla başlayan toplantı açılış konuşmalarıyla devam etti. Toplantıda açılış konuşmalarını SERÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Turgay Karakaş, Maltepe Üniversitesi’nden Dr. Ersin Ufuk Timuçin, Hacettepe Üniversitesi’nden Prof. Dr. Orhan Derman ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Başkanlığı Daire Başkanı Sayın Osman Murat Çetin gerçekleştirdi.

 

 

“Özel Eğitim Hizmetlerinde Sorunlar” başlıklı konuşmalarıyla SERÇEV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sayın Hülya Kırçuval ve “Proje Beklentileri ve Çözümler” başlıklı konuşmalarıyla Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Seyhan Fırat açılış toplantısında bilgi ve tecrübelerini aktardı.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu