BAŞKENT GENÇLİK MECLİSİNDEN İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ FARKINDALIĞI İÇİN “YEŞİL GENEL KURUL”

Başkent Gençlik Meclisi 30 Ocak pazar günü resmen kurulmuş oluyor. İki yılı aşkın süredir Başkent’te sosyal, kültürel ve çevre dinamikleri etrafında çalışmalarını sürdüren başkentli gençler genel kurul hazırlıklarına başladı. Bu bağlamda 30 Ocak 2022 pazar günü ATO Meclis Salonu’nda yapılacak genel kurul ile Başkent’in ilk gençlik meclisi kurulmuş olacak.
Ankara Ticaret Odası öncülüğünde Mart 2022 sonunda gerçekleştirilmesi planlanan Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi Ankara Kent Konseyi Gençlik Meclisi Genel Kurulu ile start verilecek. Küresel iklim krizine karşı kurum ve kuruluşlarla birlikte bireysel farkındalığın artırılması ve eylem planlarının belirlenmesi için gerçekleştirilecek zirveye Başkent Gençlik Meclisi genç iklim elçileri olarak katkı sağlayacaktır.

Ankara Kent Konseyi Gençlik Meclisi 30 Ocakta genel kurula gidiyor.
2020 yılının başlarından itibaren aktif olarak kent kültürü, aktif katılımcılık ve sürdürülebilir gelecek teması etrafında faaliyet sürdüren Başkent Gençlik Meclisi, önümüzdeki dönemde Birleşmiş Milletler sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri çerçevesinde Başkente değer üretmeye devam edecektir.
Başkent gençlik meclisi sözcüsü Halil Ecer “Yapılacak genel kurul gençlerin başkentte ortak akıl temasına olan ilgilerinin sonucudur. Biz gençler olarak kentin her problemini çözmede gerekli karar alıcı mercilerle hareket edip gençliğin dinamizmini tüm alanlarda zirveye taşımak istiyoruz. Yapılacak genel kurul sürdürülebilirlik teması ile Türkiye’de bir ilki başarmış olacaktır. Tüm gençlerin daha sağlıklı kentlerde yaşayabilmesi ve kültür-sanat alanına erişirken aynı zamanda küresel iklim krizi farkındalığı ile Genç dostu Başkent unvanına ulaştıracağız  ” temennilerinde bulundu.

 

Genç İklim Elçileri Başkent Gençlik Meclisinde
Martın sonunda yapılacak ekonomi ve iklim değişikliği zirvesine başkent gençlik meclisi paydaşları aktif iklim elçisi olarak rol alacak ve sürecin tamamında yer alacaktır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu