ŞEFFAF PANEL UYGULAMASI GENİŞLİYOR

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın başlattığı şeffaf panel uygulaması taksi, dolmuş ve özel halk otobüslerinden sonra servis araçlarında da hayata geçiriliyor. Eski Etlik Garajı’nda hizmet veren bin 500 servis aracına şeffaf kabin montajı başlatıldı.

 

 

Koronavirüs salgının başladığı ilk günden bu yana toplum sağlığını korumaya yönelik çalışmalara imza atan Ankara Büyükşehir Belediyesi, aldığı önlemleri çeşitlendirerek sürdürüyor.

 

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın esnaf ve vatandaşların sağlığının korunması amacıyla başlattığı  şeffaf panel uygulaması taksi, dolmuş ve özel halk otobüslerinden sonra özel servis araçlarında da hayata geçirildi.

 

 

BİNDEN FAZLA SERVİS ARACINA MONTE EDİLDİ

 

Başkent genelinde hizmet veren bin 500 C plaka servis aracına uygulanmak üzere şeffaf kabin montajlarına başlandı.

 

 

Eski Etlik Garajı’nda gerçekleşen şeffaf kabin uygulamasına katılan Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Mustafa Koç uygulama ile ilgili şu bilgileri verdi:

 

 

 ‘‘Ankara’daki 8200 taksiye, 2400 civarındaki dolmuşa, 200 halk otobüsüne ve ilçelere taşıma yapan 400 özel taşıma araçlarına bu uygulamayı başlatmıştık. Servis Araçları Odası’nın da bir başvurusu oldu. Bugün Servis Araçları Odası Başkanı ile servis araçları için geliştirdiğimiz modelin montajını başlatıyoruz.  Bin 500 civarı başvuru aldık. Birkaç hafta içinde tamamlamayı planlıyoruz. Okulların açılması ile birlikte öğrencilerimizin ve işlerine servislerle giden vatandaşlarımızın sağlığını korumak için önemli bir adım olduğunu düşünüyoruz. Belediyemizin Ankaralıların sağlığını korumak için her alanda yürüttüğü çalışmalar devam ediyor. Başkanımızın dediği gibi birlikte başaracağız diyoruz 6 milyon tek yüreğiz diyoruz. Koronavirüsü bu anlayışla yeneceğimizi düşünüyoruz.’’

 

 

BAŞKAN YAVAŞ’A TEŞEKKÜR

 

Koronavirüs salgının başladığı günden bu yana kendilerine her konuda destek olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a teşekkür eden Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Tuncay Elmadağlı ise, ‘‘Araçlarımızı kullanan gerek vatandaşlar gerek şoför arkadaşlarımızı koronavirüsten korumak üzere mecbur olmamasına rağmen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş’ın talimatı ile koruma kabinleri takılıyor. Bunun için Büyükşehir Belediyemize çok teşekkür ediyorum. Bugüne kadar taleplerimize olumlu yanıt veren ve son olarak da servis araçlarının belediyeye ödediği paranın yüzde 50 indirimli olmasını oy birliği ile meclisten geçiren Başkanımız Mansur Yavaş’a çok teşekkür ederim’’dedi.

 

   Servis şoförü Halil İbrahim Köremenoğlu, Başkan Yavaş’a esnafa yaptığı yardım uygulamalarından dolayı teşekkür ederken, bir başka servis şoförü Ayhan Kaplan da,‘‘Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a servis araçlarında başlattığı bu uygulama için teşekkür ederim’’ sözleriyle düşüncelerini paylaştı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu