DOLMUŞ ESNAFI DESTEK BEKLİYOR

Toplu taşımadaki yüzde 50 doluluk kriterinin 1 Ekim’e kadar uzatılmasının minibüsçü esnafını zor durumda bırakacağını belirten Sincan Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı İsa Yalçın, bu süre boyunca ÖTV’siz akaryakıt veya tarifelerde yüzde elli artış sağlanmasını istediklerini söyledi.

 

Esnaf adına acil destek çağrısında bulunan Yalçın, şunları kaydetti: “Mart ayından itibaren alınan önlemler, taşımacı esnafları olarak bizi olağanüstü zor duruma sokmuştur. Sunulan borç ertelemelerini, bankalar faiz karşılığı yapmıştır. Normal zamanda zor ödediğimiz taksitlerimize binen faizler ve taşıma kapasitemizin yarıya düşürülmesinin 1 Ekim 2020’ye uzatılması özellikle minibüsçü esnafının yok olması demektir. Yaklaşık iki buçuk aydır cebinden akaryakıt takviyesi yaparak, onu da kredi kartıyla yapan esnaflarımız sıfırı tüketmiştir. Bizim dayanma gücümüz kalmamıştır. 

 

DÜZENLEME OLURSA AYAKTA KALABİLİRİZ

 

Devlet büyüklerimize sesleniyoruz; çok acil çözüm üretmelerini, en azından taşıma kapasitesinin yarıya düşürülmesi uygulaması devam ettiği süre boyunca bize ÖTV’siz akaryakıt verilmesi veya tarifelerde yüzde elli artış sağlanmasını istiyoruz. Bu düzenlemeler yapılırsa ancak esnaf olarak hayatta kalabiliriz. Üç ay ertelenen borçlarımızın vadesi yaklaşmıştır; çok acil tekrar ama faizsiz erteleme yapılması gerekli. Unutmayalım esnaflarımız toplumun sigortasıdır. Şartlar böyle sürer ve destek verilmezse sürecin sonunda ülkemizde ne dolmuşçu ne de özel otobüsçü esnafı kalacaktır. Sıkıntıda olan esnafımız bizden çok acil çare haberi beklemekte. Bayramla birlikte iki buçuk aydır çile çeken esnafımızı umutlandıracak destek haberlerini kıymetli devlet büyüklerimizden bekliyoruz.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu