BAŞKENT EKİBİ ARTIK FUAT ÇAPA’YA EMANET

Başkent ekibinin yönetimi, önceki gün süren uzun görüşmelerin ardından uzlaşı sağladı. Antrenörlük kariyerinde daha önce iki kez Gençlerbirliği’nde de görev yapan Çapa ile 1+1 yıllık kontrat yapıldı.

 

 

MKE Ankaragücü yönetimi, İbrahim Üzülmez ile yolların ayrılmasının ardından, Teknik Direktörlük görevi için Fuat Çapa ile anlaşmaya vardı. Önceki gün Ankara’ya çağrılan Çapa ile yapılan uzun görüşmelerin ardından uzlaşı sağlandı ve deneyimli teknik adam ile 1+1 yıllık kontrat yapıldı. Çapa ile resmi imzalar atılırken, medya önündeki imza töreninin ise gelecek hafta yapılacağı bilgisi verildi.

 

 

Çapa, geçen sezon, Süper Lig ekiplerinden Kasımpaşa’nın başına 21. haftada geçmiş ve 16 puanla, 17. sırada aldığı takımını, lig sonunda, 43 puanla 10. basamağa taşımıştı. Gençlerbirliği’nde iki ayrı dönemde görev yapan Fuat Çapa, Türkiye’deki kariyerinde; Eskişehirspor, Boluspor, Fraport TAV Antalyaspor ve Kayseri Erciyesspor takımlarını çalıştırdı.

 

 

110 YILLIK BİR CAMİAYIZ

 

Başkan Fatih Mert; MKE Ankaragücü’nün 110 yıllık büyük bir camia olduğunu belirtip, “Bunun bilincindeyiz. Bu camiaya hizmet etmekten gurur duyuyoruz. Önümüzdeki sezon başarılı olmak için büyük bir gayret gösteriyoruz. Teknik Direktör olarak Fuat Çapa hocamız ile anlaşarak ilk adımı attık. Bundan sonraki süreçte çalışmalarımız aynı gayret ile devam edecek” dedi.

 

Kulüpten yapılan açıklamada, imzaların atılmasının ardından, Teknik Direktör Fuat Çapa’nın tesislerde 2020-2021 sezonu çalışmalarına başladığı aktarıldı.Teknik Direktör Fuat Çapa ise Ankaragücü gibi büyük bir camiada görev almaktan çok büyük mutluluk ve heyecan duyduğunu, dile getirip, “Camiamızın beklentilerini karşılayabilmek adına çok çalışacağız. Başarılı olacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

 

 

 

KÜME DÜŞME OLMAYACAK KONUŞMASI GEÇMEDİ

 

Ankaragücü Kulüp Başkanı Fatih Mert, koronavirüs salgını döneminden bugüne konuşulan Süper Lig’den küme düşmenin kaldırılması konusu, kulübün transfer yasağı ve Başkent ekibinin geleceği hakkında gelecek hafta geniş kapsamlı bir basın toplantısı düzenleyeceğini belirtti.

 

 

Başkan Fatih Mert, salgın döneminde, birçok kulüp başkanı gibi küme düşmenin kaldırılması konusunda Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un da destek verdiğini belirtip, şunları söyledi:

 

 

“Bir yanlış anlamayı düzeltmek istiyorum. Fenerbahçe Kulüp Başkanı Sayın Ali Koç ile yaptığım konuşma farklı anlamda kullanılmakta. Sayın Koç ile bahsi geçen konuda herhangi bir görüşme yapmadım. Salgın sırasında, lig başlamadan önce tüm kamuoyuna yapmış olduğum açıklamalarda şu ifadeleri kullandım. (Biz 7 takım olarak küme düşmenin olmaması yönünde görüş belirtiyoruz) Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile yapmış olduğumuz görüşmede de (Biz bu konu gündeme geldiğinde, küme düşme olmasın yönünde talepte bulunan takımlarımıza destek vereceğiz) demişlerdir. Bunun dışında herhangi bir görüşme olmamıştır. Küme düşme olmayacak gibi bir konuşma aramızda geçmemiştir. Spor camiasının bu konuyu bilmesinde yarar var diye düşünüyorum.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu