ASO TEŞEKKÜR BELGELERİ VERDİ

Ankara Sanayi Odası ve Ankara Vergi Dairesi işbirliğiyle ASO 1. OSB’de vergilerini zamanında ve yüksek düzeyde ödeyen, çok sayıda istihdam yaratan ASO üyesi  39 sanayiciye Ankara Vergi Dairesi tarafından teşekkür belgesi verildi. ASO’da 39 firma arasında yer alan ve 2018 verileriyle en çok vergi veren 100 firma arasına giren 4 sanayiciye Başarı Ödülü verdi.

 

ASO 1. OSB’de düzenlenen törene ASO Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Özdebir, Ankara Vali Yardımcısı Bilal Bozdemir, Ankara Vergi Dairesi Başkanı İlhan Karayılan, ASO 1. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Akdaş ve bölgede yer alan sanayiciler katıldı.

 

ASO Başkanı Özdebir, burada yaptığı konuşmada, zor koşullarda üretim yapan, istihdam yaratan ve ihracat yapan tüm sanayicilerin teşekkürü hakettiğini belirtti.  Vergi vermenin kutsal bir görev olduğunu ifade eden Özdebir, vergisini hakkıyla verenleri ödüllendirmenin diğer sanayicilerin teşvik edilmesi açısından önemli olduğunu da vurguladı.

 

Ankara genelindeki OSB’lerin diğer şehirlere örnek olabilecek düzeyde başarılı işler yaptığını belirten Özdebir, Başkent sanayisinin yaklaşık yüzde 40’a yakınının orta üstü ve yüksek teknolojide üretim yaptığına dikkat çekerek, “Ülkemizden ihraç edilen söz konusu ürünlerin yüzde 20’si Ankara’da üretiliyor” dedi.  

 

Özdebir, Ankara’nın 2019 yılında 8,3 milyar dolarlık sanayi ürünü ihraç ettiğini  de hatırlatarak, “Bu ürünler nitelik olarak da diğer illerde üretilenlerden farklı.  Yüksek teknolojili ürünlerdeki cironun yüzde 28’i Ankaralı firmalar tarafından yapılıyor. Bu Ankara için gurur verici bir tablo.” Diye konuştu. Ankara’da fert başına düşen milli gelirin 2018 verilerine göre 12 bin 500 dolar civarında olduğu bilgisini veren Özdebir, bu rakamın başkentin ekonomik açıdan aldığı mesafeyi gösterdiğini ifade etti.
 

ASO 1. Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Niyazi Akdaş da sanayi bölgesinde 30 ayrı sektörde 331 firmanın üretim yaptığını ve toplam 1000 hektar alanda faaliyet gösterildiğini söyledi.
 

Akdaş, bölgede yakın zamanda açılacak yeni gelişme sahasıyla yaklaşık 300 fabrikanın daha faaliyete geçeceğini, burada yaklaşık 40 bin kişinin daha istihdam edileceğini bildirdi.

 

Ankara Vergi Dairesi Başkanı İlhan Karayılan da vergi bilincinin oluşturulmasına yönelik birçok etkinlik yapıldığını belirterek şunları kaydetti: “Biz bu teşekkür belgesi sürecini her yıl bir kademe daha genişleterek devam ettiriyoruz. Sincan’daki OSB’lerimizde birçok mükellefimizi ziyaret ettik. Hakikaten çok devasa işlerin yapıldığını, önemli sanayi atılımlarının, katma değeri yüksek ürünlerin artık çok rahat bir şekilde birçok alanda ve sektörde üretildiğini yerinde görmüş olduk. Her gördüğümüzde de gurur duyduk”

 

2018 yılının kurumlar vergisi gelirlerinin 2019 yılında beyan edildiğini dile getiren Karayılan, “Bu beyanlara baktığımızda Türkiye’deki tüm kurumlar vergisinin yüzde 27,06’sının Ankara’dan ödendiğini görüyoruz. Bizim önümüzde ise İstanbul var. İstanbul’un ise yüzde 27,19 rakamında. Bu seneyi ben dört gözle bekliyorum. Geçen sene Ankara’da 6 puanlık bir artış olmuştu. Bu durum Türkiye’nin başkenti olan Ankara’nın sanayinin de başkenti olmaya doğru hızla ilerlediğini görüyoruz. Bugün bu tespiti de dikkate alarak değerli sanayicilerimize teşekkür etmek istedik” diye konuştu.

 

Karayılan, teşekkür belgelerini, vergi matrahı, vergi ödemedeki düzenlilik ve istihdam gibi çeşitli faktörleri gözönüne alarak verdiklerini de sözlerine ekledi.

 

Konuşmaların ardından, Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından belirlenen ve ASO 1. OSB’de yer alan ASO üyesi 39 sanayi kuruluşuna teşekkür belgeleri Vali Yardımcısı Bozdemir, ASO Başkanı Özdebir, ASO 1. OSB Başkanı Akdaş ve Vergi Dairesi Başkanı Karayılan tarafından verildi.  Bu 39 firma içinde yer alan ve 2018 verileriyle Ankara’daki ilk yüz firma içine giren 4 sanayi işletmesine de ASO tarafından Başarı Ödülü verildi.  

 

Ankara Vergi Dairesi Tarafından Teşekkür Belgesi Verilen Firmalar: 

İba Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Katmer Un ve İrmik San. A.Ş

Uğur Makine Taah. San.Tic. A.Ş.

Hidromek Hidrolik ve Mek. Mak. İmlt. San. A.Ş.

Nuhun Ankara Makarnası A.Ş.

Yiğit Akü A.Ş.

Nısshın Seıfun Turkey Makarna ve Gıda San. Ve Tic. A.Ş.

Karba Oto Mak. San. ve Tic. Ltd. Şti

Hidroan Ankara Hidrolik Makine San. Tic. Ltd. Şti.

Sayal Vinç Makine ve Sanayi Ltd. Şti.

Netelsan Elektrik Elektronik Sistemleri San. Tic. A.Ş.

Aydın Yazılım ve Elektronik San. A.Ş.

Nurol Makina San. A.Ş.

Hidrolift Sanayi Makina ve Takım Tez. Tic. Ltd. Şti.

T-Kalıp Sanayi ve Ticaret A.Ş

Ulusoy Elektrik İma. Taah. ve Tic. A.Ş.

Ünallar Metal İnşaat Taahhüt Mühendislik

Serdar Plastik İmalat San. Tic. A.Ş.

Bozankaya Otomotiv Makine İmalat İth. Ve İhr. A.Ş.

Seğmen Kardeşler Gıda Üretim Amb.San. A.Ş.

Altıntaş Ambalaj San ve Tic. A.Ş

Linkas Teknoloji Sanayi Ticaret A.Ş.

EMS Mobil Sistemler A.Ş.

Ankara Un San. A.Ş.

Öznur Savunma Havacılık ve Makine San. Tic. Ltd. Şti.

Plastika Plastik ve Kalıp San. Tic. Ltd. Şti.

Erlas Geri Dönüşüm Tesisi İmalat San. Tic. Ltd. Şti.

Forza Gıda San. ve Tic. Ltd. Şti.

Organize Tavukçuluk ve Yem San. Tic. A.Ş.

Formmetal Makine Sanayi A.Ş.

Gimsa İnşaat Sanayi Ticaret Turizm İthalat İhracat Ltd. Şti.

Gülsan Grup Mekanik Yedek Parça Elekt. Elekt. San. Tic. Ltd.Şti.

Hiperteknoloji Medikal Makine Savunma

Ankara Seramik Porselen San. ve Tic. A.Ş.

Mertoğlu Kent Mobilyaları A.Ş.

Ada Savunma Sanayi Makine İmalat Mühendislik San. Ve Tic. Ltd. Şti.

Alfer Mühendislik Taah. ve Tic. A.Ş.

Alux Otomotiv San. Tic. Ltd. Şti.

Mikropor Makina San. ve Tic. A.Ş.

ASO Tarafından Başarı Ödülü Verilen Firmalar:

İba Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Ulusoy Elektrik İma. Taah. ve Tic. A.Ş.

Gimsa İnşaat Sanayi Ticaret Turizm İthalat İhracat Ltd. Şti.

Mikropor Makina San. ve Tic. A.Ş.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu