2.EL TAKAS-PAYLAŞIM VE SATIŞ PAZARI

Çiğdemim Derneği tarafından ilki 2014 yılı Nisan ayında yapılan ve yoğun ilgi gördüğü için her mevsim geçişinde yapılmaya devam eden, “Tüketime karşı paylaşımın kapısını aralıyoruz” sloganıyla gerçekleştirilen 2.El Takas – Paylaşım ve Satış pazarı covit-19 salgını nedeniyle uzun zamandır yapılamıyordu.

 

 

 

 

 

Dernek yönetimi salgın döneminde komşulardan gelen ve biriken 2.el malzemeler çoğalınca bir ara çözüm bularak her hafta Pazar günleri 10:00-16:00 saatler arasında dernek bahçesinde tematik 2.el satışları düzenlemeye başladı.

 

 

İlki geçen hafta oyuncak temasıyla başlayan etkinliklerde bu hafta ayakkabı-çanta satışı gerçekleştirildi. Dernek bahçesinde ve maske-mesafe-hijyen kurallarına uyularak gerçekleşen etkinliğe komşular yoğun ilgi gösterdi.

 

 

Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Fethi Aksoy tüketim çılgınlığının önüne geçmek ve tüketim toplumu olmamak adına bu tür paylaşımların çok önemli olduğunu vurguladı ve bu etkinliği her hafta başka bir temayla yapmaya devam edeceklerini söyledi. Eşya paylaşımı ve takasın komşuluğu yeniden hatırlattığını da söyleyen Aksoy komşuların birbirleriyle yaptıkları paylaşım çok önemli olduğunu söyledi.

 

 

Satışlardan elde edilen gelir, derneğin burs verdiği öğrenciler için kullanılmak üzere Eğitim Desteği Fonuna aktarıldı. Çiğdemim Derneği önümüzdeki Pazar günü mont ve kaban temasıyla gerçekleşecek etkinliğe tüm komşuları davet ediyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu