Selden Etkilenen İşverenlerimiz ile Sigortalılarımızın Prim Ödemelerini Bir Yıl Ertelediğimizi Duyurduk

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Selden Etkilenen İşverenlerimiz ile Sigortalılarımızın Prim Ödemelerini Bir Yıl Ertelediğimizi Duyurduk

ANKARA – BHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı’nın ardından gündeme dair açıklamalarda bulundu.

“İlgili Bakanlarımız Afet Bölgesine İntikal Ederek Çalışmaların Koordinasyonunu Sağladı”

Karadeniz Bölgesi’nde meydana gelen sel felaketi hakkında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Karadeniz Bölgemizdeki sel felaketine 7 bin 122 personel, 477 iş makinesi, 6 bin 323 diğer araç ve 2 helikopter ile müdahale ettik. İlgili bakanlarımız süratle afet bölgesine intikal ederek, çalışmaların koordinasyonunu bizzat sağladı. Selden etkilenen işverenlerimiz ile sigortalılarımızın prim ödemelerini, talep etmeleri halinde, bir yıl süreyle ertelediğimizi duyurduk” ifadelerini kullandı.

Kısa çalışma ödeneğinin uzatıldığını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kaydetti:

“Vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda yerinde dönüşüm çalışmalarımızı başlattık. Projeye 83 binden fazla başvuru oldu. Depremden hemen sonra ilan ettiğimiz mücbir sebep uygulamasıyla afetzedelerimizin yükünü hafifletmiştik. Kısa çalışma ödeneğini üç ay süreyle uzatıyoruz. Ödenekten 115 bin insanımızın istifade etmesini sağlayacağız.”

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu