Bakan Osman Aşkın Bak: Yaraları Hep Birlikte Sarıyoruz

Bakan Osman Aşkın Bak: Yaraları Hep Birlikte Sarıyoruz

Tahsin KEMER/GAZİANTEP – BHA

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 6 Şubat’ta depremin vurduğu illerden olan Gaziantep’in Nurdağı ve İslahiye ilçelerini ziyaret etti. Bakan Aşkın Bak’a, ziyaretlerinde Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin eşlik etti.

Nurdağı’ndaki AFAD Koordinasyon merkezini gezen Bakan Bak, devam eden çalışmalarla ilgili bilgiler aldı. Daha sonra depremzede çocuklarla basketbol oynayan Osman Aşkın Bak, Islahiye’ye geçti.

“Yeni Yurtlar Yapacağız”

Deprem bölgelerine yurt ve spor tesisleri hakkında konuşan Bak “Gençlerimizin ve çocuklarımızın talebi olan hasar gören spor salonunun yenisini yapacağız. Ayrıca gençlik merkezleri de yapacağız. Diğer deprem bölgelerinde yurtlarımızı sağlamlaştıracağız. Bunu yanı sıra yeni yurtlar da yapacağız. Üniversite öğrencilerimizin rahat bir şekilde yerleşmeleri için hazırlıklarımızı yapıyoruz” dedi.

Depremden etkilenen çocukların travmaları atlatabilmesi için çeşitli etkinlikler gerçekleştirildiğini belirten Aşkın Bak, “Çocuklarımıza depremin travmalarını atlatmaları için çeşitli etkinlikler düzenlenmiş. Yüzme öğreniyorlar, sporla iç içe çeşitli aktivite içerisindeler. Yaraları hep birlikte sarıyoruz. Cumhurbaşkanımız da burayı yakından takip ediyor. Kentteki spor yatırımlarını inceledik, burada gereken yatırımlar yapıldı yapmaya da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu