YABANCI GİRİŞİNİN EN ÇOK OLDUĞU 6. İL ANKARA

Yılın ilk 7 ayında Türkiye’ye gelen 5 milyon 440 bin 406 ziyaretçinin, 116 bin 69’u Esenboğa Havalimanı’ndan giriş yaptı. Başkent, bu dönemde en çok yabancı girişinin olduğu 6’ncı il oldu.

 

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı, temmuz ayı turizm istatistiklerini yayınladı. Sınır Bülteni’ne göre koronavirüs nedeniyle mart ayı itibarıyla düşüş yaşanan yabancı ziyaretçi sayısı, geçen ay tekrar yükselerek 932 bin 927’yi buldu. Yılın ilk 7 ayında ise, 3 milyon 900 bin 988’i Türk vatandaşı olmak üzere 5 milyon 440 bin 406 yabancı ziyaretçi Türkiye’ye geldi. Yabancı girişinin en çok olduğu şehir İstanbul olurken, Başkent Ankara da bu sıralamada 6’ncı basamakta yer aldı. Yedi ay içinde Türkiye’ye gelenlerin 116 bin 69’u, Esenboğa Havalimanı’ndan giriş yaptı.

 

 

PANDEMİYLE DÜŞÜŞ YAŞANDI

 

Aylık verilere göre ise Ankara’ya en çok yabancı girişi, pandemiden önceki ocak ve şubat aylarında oldu. İki aylık dönemde 71 bin 685 yabancı, hava yoluyla Ankara’ya geldi. Türkiye’de koronavirüs vakasının ilk görüldüğü ve yurt dışı uçuşlarına kısıtlamaların geldiği martta ise rakam, 9 bin 876’ya düştü. Yurt içi ve dışı uçuşların yasak olduğu nisanda 397, mayısta ise 402 yabancı girişi yaşandı.

 

 

‘YENİ NORMAL’LE TEKRAR ARTTI

‘Yeni normal’ olarak adlandırılan ve kısıtlamaların kaldırılmaya başlandığı 1 Haziran’dan sonra sosyal yaşamda görülen hareketlilik, uçuşlara da yansıdı. Haziran ayında Ankara’ya, hava yoluyla 7 bin 260 yabancı girişi yapıldı. Temmuz ise pandemi öncesi rakamlara, en çok yaklaşılan ay oldu ve kente, 26 bin 449 yabancı geldi.

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu