Vali Makas Lavanta Hasat Şenliği’ne Katıldı

Vali Makas Lavanta Hasat Şenliği’ne Katıldı

KIRIKKALE – BHA

Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen Mehmet ve Zübeyde Bozkurt’a ait 12 dönümlük lavanta tarlasındaki hasat şenliğine katılan Sayın Valimiz, hasadın hayırlı ve bereketli olmasını diledi. Sayın Valimiz burada yaptığı konuşmada Allah’ın çalışana verdiğini belirterek, o inanç ve şiarla yürüdüklerini söyledi.

En iyi vatanseverliğin, görevini en iyi yapan olduğuna dikkati çeken Sayın Valimiz konuşmasının devamında, “Vatanseverliklerinden dolayı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile memleketin derdiyle dertlenen Zübeyde hanıma teşekkür ediyorum. Nemelazımcı olmamışlar, Zübeyde ablayı tebrik ediyorum. Bir tarafta tıbbi aromatik bitkiler, bir tarafta da ata tohumları bağlamında biz ona, o da bize destek olmuş. Evinde oturabilirdi, keyif çatabilirdi ama kendisi üretmeye devam etmiş. Elimizde çok bakir bir Anadolu toprağı var ama nemelazımcılık çoğaldığından dolayı fazlaca bunu çeşitlendiremiyoruz. Bu kapsamda lavanta tarlasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Sırrı Yılmaz,2018 yılında hazırlanan lavanta tarlasının 2019 yılında ürünün vermeye başladığını dile getirdi.

Ardından gerek ziyaretçi gerek de elde edilen ürünün piyasaya arzıyla ilgili çalışmalarının sürdüğünü anlatan Yılmaz, “Zübeyde hanım birçok eğitim sertifikası olan çiftçimiz. Yaptığımız bütün çalışmalarda Zübeyde hanım gibi çiftçileri yanımızda bulundurmaya çalışıyoruz. Ayrıca lavanta tarlasını bu yıl 150-200 bin arası vatandaşın ziyaret edildiği ifade edildi. Ziyaretin ardından buradan elde edilen lavanta desteleri bir çiçekçi firmasına pazarlanıyor. Yine yağlık ve bazı aromatik ürünler içinde kullanılmaktadır” dedi.

Konuşmaların ardından lavanta hasadı yapan Sayın Valimiz ve beraberindekiler, daha sonra Valiliğimiz himayelerinde yürütülen “Yerel Tohumların Değerlendirilmesi” projesinden faydalanan çiftçilerimiz İsmail Yavuz ve Hasan Tarık Bozkoyun’un ürettiği ürünlerin (salatalık, soğan, domates ve patlıcan) tarlalarını gezerek, İl Tarım ve Orman Müdürü Sırrı Yılmaz ve çiftçilerimizden bilgi aldı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu