Türkiye’de Tek Olan Ekmek Temalı, Millet Bahçesi İlgi Bekliyor

Türkiye’de Tek Olan Ekmek Temalı, Millet Bahçesi İlgi Bekliyor

TRABZON/Mehmet Bülent ALP – BHA

İçinde ‘Ekmek Müzesi”’nin ve mini “Ekmek Fırını”nın bulunduğu Millet Bahçesi 15 milyon liraya mal olmuştu. Maliyetini Çevre Bakanlığı’nın üstlendiği 32 bin 721 metrekarelik Millet Bahçesi’nin içersinde Millet Kıraathanesi, Ekmek Müzesi, Yürüyüş Yolları, Çocuk Oyun Alanı,  950 m Bisiklet Yolu, 85 Araçlık Açık Otoparkın yanı sıra Millet Bahçesinin girişine Bir Dünya klasiği “Vakfıkebir Ekmeği” figürleri de yerleştirildi. Millet bahçesi, denize yakınlığının yanı sıra içerisine yapılan “Ekmek Müzesi ve Ekmek Fırını” ile diğer il ve ilçelerde yapılan Millet Bahçelerinden çok farklı olmasıyla da dikkat çekiyor.

Yapımına 2019 yılında başlanan ve dolgu alanına inşa edilen, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının desteğiyle, Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) Vakfıkebir İlçesi Yalıköy Mahallesi sahilinde inşası tamamlanan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarafından sanal ortamda hizmete açılan millet bahçesi vatandaşların hizmetine açılmıştı. Ancak bu günlere geldiğimizde içerisinde işletme ve güvenliği olmadığı için hem bakımsızlıktan hem de ilgisizlikten dolayı vatandaşlar dertli.

Çocuk oyun alanındaki kauçukların yırtılması nedeniyle tehlike arz ediyor. Ayrıca Çevresinde bulunan çayırların ve otların büyümesi nedeniylede pis görüntüsü ile de dikkat çekerken, vatandaşlar tarafından da hor kullanılan tuvalet ve abdest alma şadırvanında oturakların kırılması da vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı. Millet bahçesindeki en önemli tehlike ise aydınlatma direklerinin dibinde bulunan elektrik kablolarının açık ve görünür olması da tehlikenin boyutlarını ortaya koyuyor.

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu