Türkeli İlçesinde bir kanyonda 40 takım şelale

Türkeli İlçesinde bir kanyonda 40 takım şelale

Bir mavi, binlerce yeşil…

Burada hayata güneşin doğuşuyla başlayıp, denizin koynuna dalabilir, kent sokaklarında gezip, aynı saat içerisinde gürleyerek akan şelalelere ulaşabilir, sisli dağlar arasında maceracı ruhunuzu tatmin edebilir yada denizden binlerce metre yükseklikte yemyeşil çimenler ulu gürgen ağaçlarının arasında doğal meditasyon yapabilirsiniz.

Kente nereden bakarsanız bakınız olağanüstü güzellikteki manzara kareleri sizi kendisine hayran bırakmakla kalmaz, sizi kendisine çağırır. Yukarılara doğru tırmanıp ormanlık seki yollarda ilerlediğinizde bir kaybolma hissi kaplar içinizi. Gittikçe gitmek, daldıkça dalmak ormanın derinliklerine, engelleri aştıkça yeni engelleri aşma güdüsü, ormanın sesini çalan şelalelerin dinlendirici türküsü eşliğinde sislerin içinde kâh kaybolmak kah sulara dalmak, şelaleye karışıp akmak hissi. Bu belgeseli izleyen sizler. Bir kenti gezmek ve gezerken türlü türlü hissedişler içerisinde olmak istiyorsanız, burası Türkeli.

Türkeli ilçesinin hemen arka bahçesinde engebeli yolları aşıp zirveye ulaştığınızda sizi karşılayacak birçok yayla ve yayla yerleşimi bulunmaktadır. Hacı ağaç, Çatak, Gölet, Koru yaylası bunlardan sadece bir kaçıdır. Yaylalara çıktığınızda gördüğünüz mağaralar, yayla evleri, kaya oluşumları ve daha birçok görüntü bir sinema filmi izlercesine size keyif verir. Köylerde bulunan kestane, çam ve gürgen ağaçlarından inşa edilmiş kertme ahşap evler yüzyıla yakındır hala ilk günkü gibi ayakta durmaktadır. Bu eski evlerin içinde asılı fotoğraflardan ise hala anılar sevinçler hüzünler canlı bir yaşam cümbüşünün içinde sizlere aktarılmaktadır.

Keşfedilmeyi bekleyen şelaleler ve mağaralar yakın zamanda Türkeli’ni doğa turizmcilerinin Karadeniz’de ki en önemli uğrak noktalarından birisi yapmaya adaydır.

İster aracınızla, ister otobüsle, isterseniz diğer ulaşım araçlarını kullanarak Türkeli’ni 4 mevsim ziyaret edebilirsiniz. Bu sene ki tatil planlarınızın içerisine Türkeli’ni yazmayı asla unutmayınız. Pişman olmayacaksınız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu