TRANSFER 2 TARAFIN MENFAATİNE GERÇEKLEŞİR

Yeni futbol sezonunda TFF 1. Lig’de mücadele edecek olan Gençlerbirliği’nin Teknik Direktörü Metin Diyadin, verim alabilecekleri ekonomik oyuncular bulmaları gerektiğinin altını çizdi.

 

 

Geçen sezonki kadrodan birçok oyuncunun ayrılması nedeniyle takımın ciddi anlamda takviyeye ihtiyaç duyduğunu dile getiren Diyadin, “Fazla oyuncu değil, doğru oyuncu üzerinde durmalıyız. Bu yönde bir planlama yapıyoruz. Daha önceki hatalar tekrarlansın istemiyoruz. İçinde bulunduğumuz şartlara göre dengeli hareket edeceğiz” ifadelerini kullandı. Yaklaşık 40 gün sonra lig başlıyor. Yabancı kuralındaki değişikliğin ardından hem yerli oyuncu piyasası yükseldi hem de Süper Lig kulüpleri oyuncularını bırakmak istemiyor. Genç oyuncu deseniz bizim zaten altyapımız var. O genç oyuncuların önlerini kapatmak istemiyorum” diye konuştu.

 

 

 

Gençlerbirliği’nin her dönem altyapısından oyuncu yetiştirdiğini bu anlamda örnek bir kolup olduğunu vurgulayan Diyadin, şunları söyledi:

 

 

“Arda Kızıldağ’da bu oyunculardan biri. Futbol eğitiminin alt yapısını burada aldı ve geçen sezon çok iyi bir çıkış yakaladı. Gençlerbirliği’nde transfer, hem kulüp hem de oyuncunun menfaatleri doğrultusunda gerçekleşir. İki tarafın gönül rızasında bu işlem tamamlanır. Arda, takımda kalmak isterse kalır, gitmek isterse de kulüp ekonomik olarak değerlendirir. Transfer konusunda ciddi bir girişim olursa, yönetimle konuşulur.”

 

 

BAŞKA GENÇ OYUNCULARIMIZA DA TALİPLER VAR

 

“Yabancı oyuncu kuralındaki yeni düzenlemenin ardından, 2-3 genç oyuncumuza daha ilgi gösteren kulüplerin olduğunu bilgi olarak duydum. Anadolu takımlarında da talipler var. Özellikle uzun vadede genç oyuncuları kendi takımlarına katmak istiyorlar. Genç oyuncular için şöyle önemli bir ayrım var. Gençleri istiyor olmaları, onların her yönü ile futbolcu oldukları anlamına gelmiyor. Bu hareket tarzı, onların geleceğine yatırım yapmak anlamına geliyor. Bunu, oyuncunu iyi ayırt etmesi lazım. Oyuncular bunu gözününde bulundurup, burada ya da başka yerde gelişimlerine devam etmek durumundalar.”

 

 

KULÜPLERİN EKONOMİK DURUMLARI DENETLENMELİ

 

 

“Yabancı oyuncu kuralı, üzerinde çok konuşulması, tartışılması gereken geniş bir konu. Kulüplere gelir gider dengesinde tanınan opsiyon yanlış. Gençlerbirliği ya da başka bir TFF Birinci Lig takımının 20 milyon TL geliri varsa herkes buna göre takım yapsa adaletli bir adaletli bir dağılım olur. Türkiye’de buna uyulmadığı, borç durumu denetlenmediği için kulüpler sürekli borç batağındalar ve ekonomik olarak darboğaza sürekleniyorlar. Yabancı kuralının sürekli değişmesiyle de bir dönem paraların büyük kısmı yabancı oyunculara gidiyor. Başka bir dönem yerli oyuncu piyasası yükseliyor. Hem bonservisi hem de oyuncunun kendi alacağı yukarı çıkıyor. Her türlü dengesizlik yaşanıyor. Bir oyuncuya tamip oluyorsunuz, geçen yıl Süper Lig’de oynayan bir futbolunun oynadığı rakamı istiyor. Bunun tek çaresi, Futbol federasyonu tüm kulüplere eşit yaklaşıp, gelir gider durumuna göre onları denetleyecek. Son alınan kararı, daha öncekiler gibi istikrasız bir karar olarak değerlendiriyorum.”

 

 

MUSTAFA’DAN YENİ İMZA

 

Gençlerbirliği, orta saha oyuncusu Mustafa Seyhan ile sözleşme yenilediğini duyurdu.

 

 

Kırmızı-siyahlı kulüpten yapılan açıklamada, “Mustafa Seyhan yuvada kaldı. Altyapımızdan yetişen ve geçtiğimiz yıl A takımda forma giyen Mustafa Hüseyin Seyhan ile sözleşme yeniledik. Mustafa, kendini yeniden Gençlerbirliği’ne bağlayan 1+1 yıllık kontrata imza attı” ifadeleri kullanıldı.

 

 

Orta sahada görev yapan 25 yaşındaki Mustafa Hüseyin Seyhan, anlaşmanın ardından takımın antrenmanına katıldı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu