TOPLU TAŞIMA 45 ORANINDA DÜŞTÜ

Koronavirüs tehlikesi nedeniyle kentteki toplu taşıma araçlarının yolcu sayılarında da ciddi düşüş yaşandı. EGO otobüsleri, ÖHO’lar, metro, ANKARAY, teleferik ve Başkentray’da geçen pazartesi 1 milyon 708 bin 512 olan toplam yolcu sayısı önceki gün yüzde 45.4’lük düşüşle 933 bin 375 oldu. En çok azalma ANKARAY ve teleferikte oldu.

 

Koronavirüse yönelik tedbirlerin ve uyarıların ardından Başkent’te toplu taşıma araçlarındaki yolcu sayısında da büyük düşüş yaşandı. 9 Mart Pazartesi günü kentteki tüm toplu taşıma araçlarında (EGO otobüsleri, Ankara Şehiriçi Özel Halk Otobüsçüler Esnaf Odası’na bağlı özel halk otobüsleri (ÖHO), Ankara Halk Otobüsleri Kooperatifi’ne (AHOK) bağlı özel halk otobüsleri (ÖHO), metro, ANKARAY, teleferik, Başkentray) 1 milyon 708 bin 512 olan toplam yolcu sayısı önceki gün yüzde 45.4’lük düşüşle 933 bin 375 oldu.

EN ÇOK DÜŞÜŞ ANKARAY VE TELEFERİKTE

En çok yolcu düşüşü yüzde 50.2 ile ANKARAY ve yüzde 50 ile teleferikte oldu. Koronavirüs tedbirleri kapsamında okulların tatil edilmesinin ardından EGO Genel Müdürlüğü metro ve otobüs saatlerinde düzenlemeye gitmişti. EGO’ya bağlı toplu taşıma araçları önceki günden itibaren 30 Mart’a kadar ‘Yarıyıl Tatili Servis Programı’ ile hizmet vermeye başladı.

 

Toplu taşıma araçlarına göre yolcu sayılarındaki azalma ise şöyle:

 

EGO OTOBÜSLERİ
9 Mart: 796 bin 294
16 Mart: 415 bin 294
Azalma: Yüzde 47.8

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu