Tokat’ta Gazzeli şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı

Tokat’ta Gazzeli şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı

Hüseyin KÖMÜR- TRABZON/BHA

Tokat Müftüsü Esat Yapıcı’nın kıldırdığı gıyabi cenaze namazı sonrasında Gazzeli Şehitler ve tüm şehitler için dua edildi.

Cenaze namazından sonra, Eğitim Bir Sen İl Binasında, Tokat Filistin Dayanışma Grubu üyeleri bayramlaşmaya katılarak açıklama yaptılar…

Tokat Filistin Dayanışma Grubu sözcülüğünü yapan Eğitim Bir Sen Tokat il Başkanı Şaban Ceylan yaptığı açıklamada; ‘Başta Gazze ve Türkistan olmak üzere âlem-i İslam’daki tüm yangınları söndürecek bir özgürlük ve rahmet iklimine vesile olması niyazıyla Ramazan Bayramı’nız mübarek olsun. Gönüllerinizden, hanelerinizden, vatanımızdan ve mazlum İslam diyarlarından bayram sevinçleri eksik olmasın.

Bir dünya vatandaşı çıksa İsrail devleti Soy kırıcıdır. Katildir. Her bir İsrail devlet adamının ve askerlerinin ailesi meşru hedeftir. Diye bir cümle kursa çok kimse yadırgar. Oysa bugün İsmail Haniye’nin Masum çocukları katledildi

Bayrama eriştik ama içimizde bayramın tadı yok, sadece yaşadığımız anın adı bayram. Gazze o haldeyken hangi bayram bizi mutlu edebilir ki!

Bayramı bayram tadında kutlayacağımız o günlere eriştir bizi Yarabbi!

Özgür Filistin’imizi görmeyi nasip eyle Yarabbi!

Siyasi Sıffin savaşı başlatmak isteyenlerin oyununa gelirsek gelecek nesiller bizi asla hayırla yâd etmeyecektir.

Herkes/hepimiz bin düşünüp bir konuşmalıyız birbirimize karşı.
Dilimize dikkat etmeliyiz.
Fitne zamanlarından geçtiğimizi unutmayalım.
2024 Ramazan Bayramı’na Gazze’de 33 bin şehid 17 bin yetimin ahı ile giriyoruz. O çocukların bayramı bayram olmayacak asla.
Gazze şehitlerinin ahı için tarihin en kısa vaazını verdi, Filistinli vaiz Mahmut Hasenat, Ramazan-ı şerifin son cumasında: “Hayatımın en kısa Cuma hutbesini bugün verdim: Eğer otuz bin şehit, yetmiş bin yaralı, iki milyon evsiz Filistinli, ümmeti uyandıramıyorsa, benim sözlerim ne işe yarayacak? Kalkın namaz kılın.”

“Sen bize bu acıyı unutturma ya Rabbi!
İnsanların İsrail ile yürütülen ticaretin kesilmesine yönelik istekleri meşru, bu yönde yaptıkları protestolar en temel insani haktır. Bu eylemlerde bir kısım emniyet mensubunun sert yaklaşımını da tasvip etmiyoruz.
Bunun yanı sıra Gazze eyleminde tüm uluslararası arenalarda Filistin halkının hakkını savunan Cumhurbaşkanımıza yönelik yapılan hakaret ve ithamları da art niyetli ve samimiyetsizlik olarak görüyoruz.

Tokat Filistin Dayanışma grubumuzun öncüleri STK’larımızın başkanları Kıymetli arkadaşlar, Ramazan’ın bereketiyle, Kadir gecesinin feyziyle coşmuş, Gazze’nin, Doğu Türkistan’ın acısını yüreğinde yaşayıp, içinde bulunduğumuz ümmetin haliyle gönlünde derin sızıyla bayram sabahına uyanmış, yürek bohçasında ümmetin kurtuluşuna ve uyanışına dair; umut, şefkat ve kardeşlik besleyen herkesin ve her sesin bayramı mübarek olsun’ dedi.

Bayramlaşmaya Tokat Filistin Dayanışma grubu üyeleri ve Tokat Gazi Osman Paşa Üniversitesinde okuyan Filistinli öğrencilerde katıldı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu