TİCARET ODASI’NDAN ÜYELERİNE NEFES KREDİSİ MÜJDESİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından açıklanan ve sadece oda ve borsalara kayıtlı üyelerin faydalanabileceği Nefes Kredisi hakkında Polatlı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ulvi Sakarya üyeleri için Nefes Kredisi haklında  önemli detaylar aktardı. 

 

 

Daha önceki  yıllarda işletmelere destek olmak amacıyla  3 kez gerçekleştirilen “Nefes Kredisi”nin dördüncüsü yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ticari hayata etkilerini asgariye indirmek için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde açıklandı. Totalde 6 milyar lira destek sağlanacak Nefes Kredisinde ödemeler 2021 yılı Ocak ayında başlayacak. İlçede ticari hayatı sürdüren reel sektör temsilcileri için önemli bir imkan olduğunun altını çizen Polatlı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sakarya, kredi detayları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 

 

 

KREDİ TAKSİTLERİ 2021 YILINDA ÖDENMEYE BAŞLAYACAK

 

 

Denizbank aracılığıyla sağlanacak nefes kredisinin detaylarını anlatan Başkan Sakarya:  “Nefes Kredisi’nde işletmelere 6 milyar liranın üzerinde kaynak aktarılacak. 2020 yılının tümünde anapara ya da faiz ödemesinin yapılmayacağı Nefes Kredisi, 2021 yılında 12 eşit taksitle ödenecek. Yüzde 7,5 faizle verilecek kredi 50 bin lira ile 100 bin lira arasında değişecek. Denizbank’ın aracılık ettiği Nefes Kredisi’nde, Kredi Garanti Fonu (KGF) Hazine desteğiyle kefil olacak. Coronavirüs nedeniyle zor günler geçiren tacirimize kamu bankalarının yanısıra elini taşın altına koyan kamu bankalarıyla birlikte Denizbank’a özellikle teşekkürlerimi borç bilirim.Her zor anda olduğu gibi odalarımız yine üyelerinin yanında olmuştur.” dedi.

 

 

 

 

ÜYELERİMİZİN YANINDAYIZ,FAALİYET BELGESİNİ ÜCRETSİZ HALE GETİRDİK

 

 

 

Kredinin miktarı ile akalı bilgi veren Başkan Sakarya açıklamalarına şu ifadeler ile devam etti:”Tüm dünyanın mücadele ettiği Covid-19 salgınının ticari hayata etkilerini asgariye indirmek için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile koordineli bir şekilde  çalışıyoruz. Bugüne kadar üyelerimizin tüm talepleri ilettik ve çözüm önerilerinin takipçisi olduk.  Üyelerimizin yanındayız. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile KGF arasında imzalanan protokol çerçevesinde hazırlanan Nefes Kredisi kapsamında üyelerimizden; 3 milyon lira ve altında cirosu olan işletmeler 50 bin lira, 3 milyon lira ile 25 milyon lira arasında cirosu olanlar da azami 100 bin lira kredi kullanabilecek.Bunun yanısıra yeni bir müjdeyi de buradan üyelerimize duyurmak istiyorum, Yalnızca nefes kredisi için verilecek olan faaliyet belgesini tüm üyelerimize ücretsiz hale getirdik. Odamıza gelerek veya web sitemiz üzerinden online işlemler menüsünden  başvurarak  faaliyet belgelerini ücretsiz temin edebilirler. Online işlemler menüsünden Faaliyet belgesi almakta zorlanan üyelerimiz mesai saatleri içerisinde 03126231084-127’den destek alabilirler. TOBB öncülüğünde başlatılan Denizbank aracılığıyla sağlanan Nefes Kredisinin üyelerimize hayırlı olmasını diliyorum.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu