TİCARET ODASI PANDEMİ İLE MÜCADELESİNİ ETKİN BİR ŞEKİLDE SÜRDÜRÜYOR

Polatlı Ticaret Odası Covid 19 salgınının Türkiye’de görülmeye başlamasından bu yana virüs yayılma riskini en aza düşürmek için tedbirlerini artırarak sürdürdü.

 

 

Çin’in Vuhan kentinde  başlayan ve tüm dünyaya yayılan Coronavirüs(Covid-19) ile mücadelede önemli adımlar atan Polatlı Ticaret Odası her zaman olduğu gibi bu süreçte de üyelerinin yanında oldu. Üye odaklı çalışmalarına devam eden Ticaret Odası Yönetimi bu süreçte ticari, ekonomik, sağlık ve sosyal hayata dair birçok konuda önemli tedbir adımlarını hayat geçirdi. Yaklaşık iki aylık sürede üyeleri başta olmak üzere personelleri ve ilçe vatandaşları için virüsün yayılma hızını minimum seviyeye düşürmek için alınan tedbirleri hakkında açıklamada bulunan Polatlı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ulvi Sakarya çalışmaları özetledi.

 

 

 

 

VİRÜSÜN BULAŞMA RİSKİNE KARŞI TEDBİRLERİ ELDEN BIRAKMADIK

 

 

Üyelerin sağlığı için alınması gereken tedbirleri yönetim kurulu üyeleri ile sürekli istişare ederek hayata geçirdiklerinin beyan eden Başkan Sakarya çalışmalarını şu ifadelerle aktardı : ” Hizmet binamız belli aralıklarla sürekli dezenfekte edilmektedir. Güncel Kovid-19 bilgilendirmeleri üyelerimize sürekli afişler ile duyurulmaktadır. Pandemi süreci boyunca üyelerimize 15 maske dağıtımı yapılmıştır. Halkbank da şahıs işletmeleri için Cansuyu Kredisi, Denizbank da Nefes Kredisi, Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat bankası ile KGF kredisi başlattık. Toplamda 60 milyon kredi imkanı sağladık. Üyelerimizden gelen talepleri anında ilgili bakanlık ve TOBB’ a ilettik. Bunun neticesinde SGK, vergi borçları, kredi ödemelerinin ertelenmesi ve birçok konuda seslerini duyurma imkanı sağladık. Nefes Kredisi için Denizbank’dan istenen Faaliyet belgesini bu süreçte ücretsiz hale getirdik. Ticaret sicil işlemleri için web sitemiz üzerinden e-randevu sistemini hayata geçirdik. Ticaret sicil

harçlarının kredi kartı ile ödenmesi imkanı sağladık.”

 

 

 

 

TEDBİRLERİMİZİ HERKES İÇİN HAYAT GEÇİRDİK

 

 

Oda faaliyetlerinin sadece üyeler için değil ilçe vatandaşları içinde alındığının altını çizen Başkan Sakarya: ” İhtiyaç sahibi 600 vatandaşımıza yardım kolisi dağıttık. Korona virüs tedbirlerini bir kitapçık ile derleyerek üyelerimize dağıttık, web sitemizde yayınladık. Alınan önlem ve duyuruları anında SMS, Mobil Uygulama, e-mail, Sosyal Medya, Web Sitesi ve Basın aracılığı ile üyelerimize duyurduk. İl dışına ticaret yapan üyelerimize yol izin belgesi düzenleyerek ticari faaliyetlerinin aksamamasını sağladık.

 

 

 

Kısa çalışma ödeneği hakkında bilgilendirmeler yaparak ve isteyen üyelerimize danışmanlık hizmeti verdik. Basın açıklaması yaparak , özel bankaları ‘’ Bugün değilse ne zaman?’’ diyerek destekte bulunmaya davet etik. Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde Hıfzıssıhha Kurulu Kararına uygun üyelerimizin çalışma evraklarını kaymakamlığa teslim edip, takibini sağladık. 2-6 Haziran’da gerçekleştirmeyi planladığımız Polatlı Tarım Fuarını 2021 yılına erteledik. Sağlık çalışanlarına

ikramlıklar takdim ettik.” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu