TEMEL OLUŞTURMA ÇABASINDAYIZ

Başkent ekibinin başkanı Fatih Mert, dava dosyalarının ödemelerini yapıp transfer tahtasını açtıklarını belirterek, “Futbolcuların avukatlarına banka dekontlarını mail olarak gönderdik. FIFA’nın yazısıyla birlikte sorun çözülecek” dedi.

 

 

Ankaragücü’nde beklenen gelişme oldu.. Sarı-lacivertliler, daha önceki sezonlarda olduğu gibi ligin başlamasına çok az bir süre kala transfer yasağını kaldırdı ve tahtayı açtı.

 

 

Ankaragücü Başkanı Fatih Mert, transfer yasağına konu olan dosyaların ödemelerini yaptıklarını belirtip, “Türkiye Futbol Federasyonu’nda olan işlemlerin hepsi tamamlandı. Futbolcuların avukatlarına banka dekontlarını mail olarak gönderdik. FIFA’dan gelecek yazı ile sorun çözülecek” dedi.

 

 

Aldıkları futbolcuların tamamının Ankara’da olduğunu ifade eden Mert, “Yeni futbolcularımızın büyük bölümü Afyon kampındaydı. Kamp dönemini takım halinde birlikte geçirdik. Muhataplarımızla pazarlık yaptığımız için bunları kamuoyuna duyurmadık. Medyaya bilgi vermedik. Bu transferleri gizli tutmak zorundaydık. Ankaragücü kulübü zor durumlardan geçti. 1 TL’nin bile bu dönemde büyük önemi var. Eleştirileri yıpranmayı göze alarak, bunları söylemedik. Anlaştığımız oyuncuların lisanslarını çıkarmak için başvurulara başladık. Hiç kolay olmadı, çok zorlandık ama başardık. Ömrümüzden ömür gitti, diyebilirim” şeklinde konuştu.

 

 

Başkan Mert, Erdi Dikmen (Keçiörengücü), Zvonimir Sarlija (Kasımpaşa), Luka Adzic (Anderlecht-Emmen), Joseph Paintsil (Genk), Endri Çekici (Olimpia Ljublaina) ve Jonathan Bolingi’nin (Kas Eupen) transferlerinin tamamlandığını, diğer oyuncular için de video hazırlandığını dile getirip, “Bugün resmi imzaları atacağız. Pazar günü yeni kadro ile sahada olacağımızı söylemiştik. Bütün taraftarlar gibi hepimiz heyecanlıyız” dedi.

 

 

Teknik Direktör Fuat Çapa ile sportif anlamda da bir başarı yakalayacaklarını düşündüklerini vurgulayan Mert, “Sıralamayla ilgili bir şey söylemek istemiyorum ancak Ankaragücü’nün bu sezon ligde ses getirecek bir takım olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

TEMEL OLUŞTURMA ÇABASINDAYIZ

 

Afyon kampına katılan 8 oyuncunun da ligin ilk maçına hazır olduğunu belirten Başkan Mert, şöyle konuştu:

 

“Hocamızın kararıyla maçtaki yerlerini alacaklar. Geçen sezonun devre arasında da aynı durumu yaşadık. Geçen sene bu yanlış anlaşıldı. Devre arasında 8 transfer yaptık altyapıya yetiştirmek için aldığımız futbolcularla beraber 15’ti. Bunu böyle açıklayınca herkes 15 transferi o gün oynayacakmış gibi düşündü. Şu anda da 8 veya 9 transfer yapacağız. Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçıyla birlikte Süper Lig’de 52. sezonumuza başlayacağız. İlk maçımız önemli. Galibiyet hedefliyoruz. Salgın nedeniyle seyircisiz oynanacak olması tabii ki bizler için dezavantaj. Yeni transferlerimizle dolu tribünler önünde oynamak isterdik ama maalesef seyircisiz oynamak zorundayız. Süper Lig tarihinde 4 kez 4. olduk. Biz bir yapılandırma başlattık. Ankaragücü’nde bir temel oluşturmaya çalışıyoruz, bu temelin üzerine yeni bir bina inşa ediyoruz. Hedefimiz Ankaragücü’nü sportif anlamda tabii ki taşıyabildiğimiz en yukarı noktalara taşımak. Bu sene bunun ilk adımı atılıyor. İnşallah 3 senelik bir planla Ankaragücü’nü daha yukarılara getirmeyi hedefliyoruz. Geçen seneden çok daha farklı bir Ankaragücü inşallah bu sene sahada olacak.”

 

 

ASIRLIK ÇINAR VAZGEÇİLMEZ

Süper Lig’in ilk haftasında 13 Eylül Pazar günü Büyükşehir Belediye Erzurumspor’u konuk edecek MKE Ankaragücü, 63. sezonunu yaşayacak Türkiye’nin en üst düzey futbol liginde 52. kez yer alacak.Süper Lig’de 2020-2021 sezonunda mücadele edecek MKE Ankaragücü, “Üç büyüklerden” sonra lig tarihinin en fazla maça çıkan takımı unvanını elinde bulunduruyor.

 

 

Futbolun “Üç büyükleri” olarak adlandırılan Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’tan sonra Süper Lig’de en fazla yer alan takım olarak dikkati çeken sarı-lacivertliler, 1660 maça çıktı.

 

 

4 KEZ KÜME DÜŞTÜ

MKE Ankaragücü, Süper Lig tarihinde 4 kez küme düşme üzüntüsü yaşadı. Sarı-lacivertliler, 1967-1968, 1975-1976, 1977-1978 ve 2011-2012’de bir alt lige düşmekten kurtulamadı. Geride kalan sezon ligi 18. ve son sırada tamamlayan MKE Ankaragücü, Türkiye Futbol Federasyonunun küme düşmeyi kaldırmasıyla 1. Lig’de mücadele etmekten kurtuldu. Geçen sezon 32 puan toplayabilen sarı-lacivertliler, Türkiye Futbol Federasyonunun küme düşme uygulamasını kaldırmasıyla Süper Lig’de yoluna devam edecek.

 

 

DERBİDE GOLLÜ SKOR

 

Sezon: 52. sezonu

En iyi derecesi: 4. (4 kez)

En kötü derecesi: 4 kez küme düştü.

En farklı skorlu galibiyeti: 8-0 (Konyaspor)

En farklı skorlu yenilgisi: 8-0 (Galatasaray ve Bursaspor)

En gollü maçı: 7-2 (Gençlerbirliği), 6-3 (Kayserispor), 8-1 (Antalyaspor), 2-7 (Sakaryaspor)

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu