TCMB perşembe günü yılın 2. enflasyon raporunu açıklayacak

Merkez Bankası Enflasyon Raporunu açıklayacak; ekonomik görünüm değerlendirilecek

Yurt içinde tüm gözler, Perşembe günü . Merkez Bankası tarafından açıklanacak, yılın ikinci enflasyon raporunda olacak. Bu kapsamda yıl sonu enflasyon tahminlerini, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan tarafından paylaşacak. Karahan’ın ekonomik görünüme ilişkin değerlendirmeleri de piyasaların odağında olacak.

TÜİK Veri Takvimi: Finansal Yatırım Araçlarının Reel Getiri Oranları Açıklanacak

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) veri takvimi de oldukça hareketli. Nisan ayına ilişkin finansal yatırım araçlarının reel getiri oranları Çarşamba günü açıklanacak. Aylık ve yıllık bazda en fazla getiri sağlayan yatırım araçları belli olacak.

 Sanayi Endeksi ve dış Ttcaret endeksleri duyurulacak

Perşembe günü Mart ayı dış ticaret endeksleri, Cuma günü ise Mart ayı sanayi üretim endeksi rakamları duyurulacak. Üretimin nabzını tutan veriler, büyüme görünümüne ışık tutacak. Sanayi üretimi Şubat ayında yıllık yüzde 11,5 artış kaydetmişti.

 Güncel iş gücü itatistikleri açıklanacak

Açıklanacak bir diğer önemli veri işsizlik oranı. Bu hafta açıklanacak bir diğer önemli veri de işsizlik oranı olacak. TÜİK, Mart ayı iş gücü istatistiklerini Cuma günü açıklayacak. Türkiye’de işsizlik oranı, Şubat ayında yüzde 8,7’ye geriledi. İşsiz sayısı, bu dönemde 109 bin kişi azalarak 3 milyon 78 bin oldu. Devreye alınan politikaların etkisiyle işsizlikte düşüşün sürmesi bekleniyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu