TARAFTAR BU EKİBİN İTİCİ GÜCÜ

MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Hikmet Karaman, her maçtan 3 puanla ayrılarak Süper Lig’de kalmayı garantilemeyi hedeflediklerini söyledi.

 

 

Karaman, kulübün sosyal medya kanalına yaptığı açıklamada, takımın başına 4. kez geldiğini belirtip, şöyle konuştu:

 

 

“Burada Beştepe’nin ruhu vardır. Buranın civarında Türkiye Cumhuriyeti’ne hizmet etmiş önemli devlet büyüklerimizin mezarları var. Anıtkabir’imiz de buraya yakın. Bunu Beştepe’nin ruhu, A.Gücü’nün ruhu olarak görüyorum. Geçmişte tesisin etrafında tur atıp, bu ruhu hissettim. Türk futbolunda yabancı oyuncu sayısı çoğaldı. Salgın nedeniyle taraftar stada gelemiyor. Böyle olunca yabancı oyuncular veya yeni transferler, A.Gücü ruhunu biraz geç tanıyabiliyor.”

 

 

“Ankaragücü’nün bir parolası var, taraftar hep bir puan almıştır, taraftar takımın itici gücüdür. Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray, Trabzonspor gibi büyük olan camiaları büyük yapan taraftarları. İçeride ve dışarıdaki taraftar desteği. Niye büyük takımlar iç sahadaki maçlarda zorlanıyor, bunun en büyük nedenlerinden biri taraftar eksikliği. A.Gücü’nün taraftarı inanılmaz bir motivasyon aracı. (A.Gücü taraftarı bir puan, teknik heyet bir puan, bir puan da futbolcular alacak) demiştik. Üç puanı böyle alacağız diye o zaman bir ‘Kurtuluş Savaşı’ vermiştik ve başarıyla da çıktık. A.Gücü’nün marşının yazarına da teşekkür ediyorum. Müthiş besteler yapmış. Kulübe gelirken, büromda dinliyorum. İnanılmaz bir motivasyon, inanılmaz marşlar yapılmış. Onu takıma aşılamak gerekiyor.”

 

 

BAŞKENT ŞAMPİYONLUK KOVALAMALI

 

 

“Maçlarda gol attığımızda taraftarın ailecek paylaştığı sevinç görüntüleri beni çok mutlu ediyor. Müthiş bir mücadele veriyoruz ve daha başındayız. Tek bir düşünce var. 3 puan almak, hep birlikte hareket etmek. Doğru hareket ettiğimizde inşallah bu sıkıntılı durumdan kurtulup ondan sonra da önümüzdeki sezonun doğru planlamalarına bakabiliriz. A.Gücü bu olmamalı, başkent bu olmamalı, başkent artık ilk beşin içerisinde devamlı yer alıp şampiyonlukları kovalamalı, başkente yakışan budur. Daha önce 3 sezon Ankaragücü’nü çalıştırdım. 3 sezonda da kurtarıcı olarak göreve getirildim. (Al şu takımı şampiyonluğa oynat) demediler. Bu kez çok farklı düşünceler içerisinde geldim. İyi de başlangıç yaptık. Çalıştığımızın daha üstüne çıkmamız gerekiyor.”

 

 

UYUMAYA BİLE VAKTİMİZ KALMIYOR

 

 

“Şimdi Trabzon deplasmanına gideceğiz. Göztepe maçının üzerine çıkmamız gerekiyor. Başka kurtuluş yolumuz yok. 3 haftada 9 puan aldık yeterli olmadı, çünkü rakipler de kazandı. En iyisini yapmak, A’dan Z’ye detayları çalışmak, her şeyin analizini yapmak zorundayız. Uyumaya bile vaktimiz kalmıyor. Oyuncular sahada, antrenmanda aç olacak. Karakteri bozuk, ‘mıy mıy’ yapan oyuncuları sevmiyorum. Kulüpler artık ona göre oyuncu bulmak zorunda. Her maçtan nasıl 3 puan alırız, bunu düşüneceğiz. Bu kulübü 2006’dan beri tanıyorum ve 15 seneyi değerlendirebilirim. Herkesin ‘Gitti’ dediği bir takım ligde kaldı 3 sezon. Şimdi daha zorlu. A.Gücü, düşen, çıkan veya kaoslarla uğraşan bir kulüp dışına çıkmalı. Kulübe büyük ekonomik getiri olmuş ama yeterli değil. Çünkü taraftar bizden çok büyük şeyler bekliyor. Bir kulübün yaşaması sadece sahaya çıkmasıyla değil, ekonomisiyle bir bütündür. En büyük hedefimiz A.Gücü’nü sağ salim limana getirmek.”

 

 

ÇANAKKALE ZAFERİNİ GURURLA ANDILAR

 

Başkent’in Süper Lig temsilcileri, Ankaragücü ve Gençlerbirliği kulüpleri, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 106. yılını gururla andı. Ankaragücü resmi internet sitesinde, ‘Çanakkale geçilmez’ etiketi ile tarihi zaferi anlatan dizeler paylaşılırken, Gençlerbirliği’nin sosyal medya hesabındaki paylaşımda, “Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale’yi geçilmez kılan tüm kahramanlarımızı minnetle anıyoruz. Çanakkale Zaferi’nin 106. Yılı kutlu olsun” ifadelerine yer verildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu