Semt pazarları ile mahalle bakkalları zincir marketlerin indirim oyununu bozdu!

Antalya’da zincir marketlerin indirim oyununu semt pazarları ve mahalle marketleri bozdu. Zincir marketlerde, normal fiyatı 199 lira olan 700 gram beyaz peynir 149 liraya indirimli olarak satılırken, aynı ürünün semt pazarlarında veya mahalle marketlerinde 95 liradan satıldığı ortaya çıktı.

featured

Semt pazarları ile mahalle bakkalları zincir marketlerin indirim oyununu bozdu!

Antalya – BHA

İndirimli ürün adı altında tüketicilerin hemen hemen her gün uğradığı zincir marketlerdeki ürünlerin önemli bölümü semt pazarlarında veya mahalle marketlerinde daha ekonomik fiyatlara satılıyor.

900 gram siyah zeytin 215 TL

Semt pazarlarında ve mahalle marketlerinde kilogramı 85 ile 180 lira arasında satılan siyah zeytinin 900 gramı 215 TL’den satılıyor. “Aldın aldın” ya da “Haftanın Yıldızı” gibi kampanyalar altında 1 kilogram kırmızı mercimeği 49 lira 90 kuruşa satan zincir market, 5 litre Ayçiçek yağını ise 217 liradan satıyor.

Şeker ve bakliyat ürünlerinde fiyatlar

Toz şekerin 1 kilogramını 39 lira 90 kuruşa satan aynı bazı zincir marketlerde küp şekerin kilogram fiyatı ise 42 buçuk liradan raflarda yer alıyor. 2 kilogramlık paketler halinde satılan pirinci ise 129 lira 90 kuruştan satışa sunan zincir marketler, diğer bakliyat ürünlerinde de semt pazarları ile mahalle marketlerine oranla yüksek fiyat çekiyor.

Meyve ve sebze reyonları ateş pahası

Semt pazarları ile mahalle marketlerinde kilogramı 20 liraya satılan kabağın zincir marketlerdeki fiyatıysa indirimli şekilde 39 lira olarak etiketlendiriliyor. Normal fiyatı 59 lira 90 kuruş olan patlıcan indirimli 49 lira 90 kuruşa satan zincir marketler, 1 kilo domatesi ise 38 lira 75 kuruş yerine 30 lira 75 kuruştan satışa sunuyor. Semt pazarlarında patlıcanın kilogramı 40 liradan, domatesin kilogramı ise 20 liradan satılıyor.

Semt pazarları ile mahalle bakkalları zincir marketlerin indirim oyununu bozdu!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu