SARI-LACİVERTLİLERDE KARAMAN DÖNEMİ BAŞLIYOR

Ankaragücü yönetimi teknik direktörlük görevine, tecrübeli isimlerden Hikmet Karaman’ı getirdi. Başkan Fatih Mert ile Ankaragücü Futbol Şube Sorumlusu Faruk Koca, önceki gün Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir ile yaptıkları görüşmenin ardından, Hikmet Karaman ile buluşmuş, takımın başına kendisini getirme yönündeki düşüncelerini Karaman’a iletmişti.

 

 

Sezona Teknik Direktör Fuat Çapa ile başlayan, ardından Mustafa Dalcı ile devam eden sarı-lacivertliler, başarısız sonuçların ardından indiği ligin dibinden kurtulma adına, yeni bir adım atma kararını hayata geçirdi. Demir Grup Sivasspor ile Eryaman Stadı’nda oynanan ve 4-1 yenilgi ile sona eren mücadelenin ardından, teknik direktör Mustafa Dalcı’nın yönetime istifasını sunması ile arayışa geçen başkent ekibinin yönetimi, daha önce Göztepe’den ayrılan İlhan Palut, Antalyaspor’u çalıştıran Tamer Tuna ve en son Katar Ligi’nde görev yapan Bülent Uygun isimleri üzerinde durdu.

 

 

BEŞTEPE’YE 4. KEZ GELECEK

 

 

Sarı-lacivertli ekibin yönetimi, takımın içinde bulunduğu durumu masaya yatırıp, geçmiş dönemlerde puan anlamında sıkıntılı dönemler geçiren Ankaragücü ve benzer sorunları yaşayan takımları faklı motivasyonu ile bulundukları konumdan çıkarması ile tanınan Hikmet Karaman’ı gündemin ilk maddesine aldı. Yönetim içinde yapılan fikir alışverişinde, takımın ateşleyici bir isme ihtiyaç duyduğu düşüncesi, ibrenin Karaman’a kaymasında belirleyici rol oynadı.

 

 

Başkan Fatih Mert, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, “Teknik direktör konusunda Hikmet Karaman’la prensipte anlaşma sağlanmıştır” ifadelerini kullandı.

 

 

Kariyerinde, çok sayıda takımda teknik direktörlük yapan Hikmet Karaman, Ankaragücü’nde daha önce 3 ayrı dönemde çalıştı. Karaman, 2005-2006, 2006-2007 ve 2008-2009 sezonlarında Beştepe’de görev aldı. Deneyimli teknik adam, Ankaragücü’nde en son görev yaptığı 2008-2009 sezonunda, bitime 9 hafta kala görev başına geldiğinde Ankaragücü yine küme düşme hattındaydı. O dönem 24 puana sahip Başkent ekibi, kalan sürede 15 puan toplayıp, ligde kalmayı başardı.

 

 

Süper Lig’de 18 puanla 20. sırada yer alan Ankaragücü, 24. hafta maçında deplasmanda Hes Kablo Kayserispor ile karşılaşacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu