Ramazan Bayramı başladı

Müslümanlar için büyük öneme sahip Ramazan Bayramı, başladı.

featured

Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada Müslümanların ramazan ayında yaptıkları ibadetlerle manevi bir mesafe kat edildiği ve ardından kendilerine hediye bayrama kavuştukları belirtildi.

Ramazan Bayramının Müslümanlar için çok önemli bir zaman dilimi olduğu kaydedilen açıklamada “Hadis-i şeriflerde ifade edildiği üzere hem Ramazan hem de Kurban Bayramı, Müslümanlara bayram olarak kılınmıştır. Bundan dolayı bayram günlerinde ıslah ve samimiyet ile dualarımızı yapalım. Bayram günü sabah namazından çıktıktan sonra fitrelerimizi ramazan içinde vermediysek bir an evvel verelim. Bayramlar Müslümanların bir araya gelmesi için çok önemli zaman dilimleridir” denildi.

Bayramda da fitre, fidye ve sadakalarla ihtiyaç sahiplerine yardım yapılması tavsiye edilen açıklamada “Bayram günlerini küskünlerin barışmasına vesile kılmak gerekir. Küçüklerin büyüklerin yanına gitmesi, yaşadıkları yer uzaksa ve gidemiyorlarsa telefon açmaları, tebrik mesajları göndermeleri ve gönül almaları çok önemlidir” ifadelerine yer verildi.

Ramazan Bayramı başladı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu