Öztrak “Hepsi Olacak Süreci Biz Başlattık”

Öztrak “Hepsi Olacak Süreci Biz Başlattık”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, partilerinde değişim sürecini kongrelerle başlattıklarını belirterek “İlçe başkanlarımız değişiyor, il başkanlarımız değişecek, kurultay delegelerimiz değişecek, parti yönetimi değişecek. Bunların hepsi olacak. Süreci biz başlattık” ifadelerini kullandı.

“İki Oydan Bir Tanesini Aldı”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Erdoğan Orhan Kongre Merkezi’nde düzenlenen CHP Süleymanpaşa 4. Olağan İlçe Kongresi’nde konuşan Öztrak seçim süreci için “Bir seçim sürecinden geçtik, maalesef o seçimde kazanamadık. Ama bir şeyi görmemiz lazım. Bu seçimde bir gerçek ortaya çıktı. Cumhuriyet Halk Partisinin Genel Başkanı, Türkiye’de atılan her iki oydan bir tanesini aldı” ifadelerini kullandı.

“İlçe Başkanlarımız Değişiyor, İl Başkanlarımız Değişecek”

Öztrak değişim sürecinin başladığını vurgulayarak “Şimdi biz bunun üzerine daha fazla oyu inşa etmek yerine daha birinci günde başladık birbirimizle kavga etmeye. Değişim, arkadaşlar tabii ki yenileneceğiz, yenileniyoruz. Bu kongreyi niye yapıyoruz? İlçe başkanlarımız değişiyor, il başkanlarımız değişecek, kurultay delegelerimiz değişecek, parti yönetimi değişecek. Bunların hepsi olacak. Süreci biz başlattık” ifadelerini kullandı.

“Oyların Bir Sorumluluğu Var”

CHP’li seçmenler ve siyasetçiler arasında kopukluk yaşandığını belirten ve alınan oyların sorumluluğu olduğunu belirten Öztark “Ben sokağa çıkıyorum, insanlarla konuşuyorum. Benim aldığım en büyük tepki şu arkadaşlar, ‘Faik Bey, tamam seçimi kaybettik. Seçim kazanılır, kaybedilir. Hepsi olabilir ama seçim bittiğinden beri siz birbirinize düştünüz, birbirinizi yiyorsunuz. Bize sahip çıkmıyorsunuz. Bu hükümet üzerimizden silindir gibi geçiyor.’ Biz milletimize sahip çıkmak durumundayız. Bu aldığımız oyların bir sorumluluğu var.” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu