NOBRE’NİN İLK GALİBİYETİ

Süper Lig’in 4. haftasında konuk olduğu Beşiktaş’ı 1-0 yenen Gençlerbirliği’nin teknik direktörü Mert Nobre, galibiyeti getiren performansı gelecek maçlarda da sürdürmeleri gerektiğini söyledi.

 

 

Mert Nobre, maçla ilgili değerlendirmesinde, ligdeki ilki iki maçta da iyi oynadıklarını ancak gol bulamadıklarını hatırlattı.

 

 

Maçsız geçen bir haftayı çok iyi değerlendirdiklerini aktaran Nobre, “Beşiktaş’ı iyi analiz ettik ve elimizden gelenin en iyisini yaparak zorlu deplasmandan galip ayrıldık. İkinci golü bulabilsek belki daha rahat bir maç olacaktı ama Beşiktaş gibi bir takıma karşı bu mücadele de önemliydi. Daha yolun başındayız. Sadece bir galibiyet aldık. Bu galibiyetin değerli olabilmesi için aynı oyunu ve isteği önümüzdeki haftalara da yansıtmalıyız” ifadelerini kullandı.

 

 

TARAFTARA ARMAĞANIMIZ OLSUN

 

 

Birlikte mücadele ettiklerinde neler yapabildiklerinin görüldüğünü aktaran Nobre, “Bu galibiyeti, sabırla mücadelemizi destekleyen taraftarlarımıza armağan ediyoruz. Onlara söz verdiğimiz gibi, inandığımız yolda devam edeceğiz. Beşiktaş karşısında harika oynadık, çok istekliydik. Mücadele ve inançtan vazgeçmeyeceğiz. Bize başarıyı bu mücadele ve inancın getireceğini biliyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

 

 

ÜÇ PUAN BİZE GÜVEN VERECEK

 

Gençlerbirliği’ne 3 puan getiren golü atan kırmızı-siyahlı ekibin forveti Stancu, Beşiktaş’a karşı oynamanın zor olduğunu belirtip, “İyi hazırlandık. Birlikte iyi oynadık ve birbirimiz için savaştık. 3 puan bize güven verecek. Bu galibiyet bizim için çok önemli. Ben normalde hocalar hakkında konuşmayı sevmiyorum. Mert Nobre takım arkadaşımdı. Kazanmayı isteyen bir teknik adam. Umarım uzun yıllar devam eder” diye konuştu.

 

 

Başkent ekibinde ilk kez forma giyen yeni transferlerden Dominik Furman, “İlk maçım olduğu için çok özel bir galibiyet oldu. Arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Burada oynamak zor. Zor bir rakiple oynadık. Kazandığımız için mutluyuz” dedi.

 

 

TAKIM İYİ GİTMEYE BAŞLADI

 

Gençlerbirliği’nin alt yapısından yetişen Berat Özdemir ise Türkiye’nin en zor deplasman takımlarından birine karşı oynadıklarını belirtip, “Beşiktaş’ı her yönüyle analiz ettik. Hocamız en iyi şekilde bize neler yapmamız gerektiğini anlattı. Sezon başında hazırlık yapamamıştık. Ama hocamızın istediklerini yerine getirmeye çalışıyoruz. Takım olarak iyiye gitmeye başladık. Bundan sonraki süreçte daha da iyi olmak için gayret göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

 

 

4 MAÇ SONRA GOL SEVİNCİ

 

 

Gençlerbirliği, 4 maç sonra rakip fileleri havalandırmayı başardı. Geçen sezonun son 2 haftası ile bu sezon oynadığı ilk iki maçta gol atamayan Gençlerbirliği, bu hasretini Beşiktaş deplasmanında 8. dakikada Bogdan Stancu ile dindirdi. Bu gol ayrıca kırmızı-siyahlılara sezondaki ilk 3 puanı getirdi.

 

 

NOBRE’NİN İLK GALİBİYETİ

 

Profesyonel futbolculuk kariyerinde Fenerbahçe ve Beşiktaş formalarını giyen Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mert Nobre, kırmızı-siyahlı takımla ilk galibiyetini eski takımı karşısında yaşadı. Ligde önceki haftayı bay geçen, oynadığı ilk iki maçta ise birer yenilgi ve beraberlik alan başkent temsilcisi, bu sezonki ilk 3 puanını Beşiktaş’ı deplasmanda mağlup ederek kazandı. Bu galibiyet Nobre’nin profesyonel teknik adamlık kariyerindeki ilk 3 puanı da oldu.

 

 

ERTAÇ GENÇLER’DEN AYRILDI

 

Gençlerbirliği, kalecisi Ertaç Özbir’i Malatyaspor’a verdi. Transfer çalışmalarını sürdüren sarı-siyahlı kulüp, 31 yaşındaki eski oyuncusu Ertaç Özbir ile sözleşme imzaladı.

 

 

Kulübün sosyal medya hesabından Ertaç Özbir’in sözleşme imzaladığı fotoğraf paylaşılarak, “Kulübümüz, profesyonel futbolcu Ertaç Özbir’in bonservisi ile transferi konusunda Gençlerbirliği Kulübü ile anlaşmaya varmış ve oyuncu ile 2 yıllık sözleşme imzalanmıştır” ifadelerine yer verildi.

 

 

Geçen sezon başında Beştepe’ye gelen Ertaç, devre arasında Nordfeld’in transfer edilmesinin ardından, kaleyi Norveçli meslektaşına kaptırmıştı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu