MÜCADELENİN ANA ÜSSÜ ANKARA ŞEHİR HASTANELERİ

Ankara Şehir Hastanesi, koronavirüsle mücadelede Türkiye’nin ana merkezlerinden biri oldu.

 

Hastanede 4 aylık süreçte 7 bin 425 koronavirüs hastası tedavi edildi. Hâlen yaklaşık 300 hastanı tedavi gördüğü hastanede toplam 99 kişi de hayatını kaybetti. Hastanenin Koordinatör Başhekimi Opr. Dr. Aziz Ahmet Surel, “Ayrıca COVID-19 olmayan hastalarımızın ertelenemez, geciktirilemez acil ve öncelikli tedavilerine devam ediyoruz” dedi. Surel şu bilgileri verdi:

 

 

MÜCADELENİN ANA ÜSSÜ OLMASINI SAĞLADI

 

“Hastanede genel olarak dünya ortalamasının altında diyebileceğimiz bir vefat oranımız var. Ankara Şehir Hastanesi’nin varlığı ve teknolojik ve fiziki yapısı Ankara’da da pandemi ile mücadelede hastanenin ana üssü olmasını sağladı. Ankara’da COVID-19 münasebetiyle yoğun bakımda yatan hastalarımızın yüzde 70’den fazlasını, serviste yatan hastalarımızın yüzde 40’ını şehir hastanesi tedavi etti. Bunun üzerinde bir ihtiyaç olduğunda bunu da karşılayacak durumdayız.” 

 

 

KURALLARA UYALIM

Ankara’nın vaka sayısında istenen düşüşü sağlayamayan illerden biri olduğunu vurgulayan Surel, “Bunun da tek sebebi bu virüsü bulaştıran, yayan, taşıyan biz insanlarız. Vatandaşlarımızın maske ve sosyal mesafe kurallarına uymalarını istirham ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

65 YAŞ ÜZERİNİ DAHA ÇOK ETKİLİYOR

 

COVID-19’un 65 yaş üzerindekileri daha çok etkilediğini belirten Surel, “Virüs çocuklarda ciddi bir hastalık yapmıyor ama bulaştırıcılık konusunda da kimseden geri kalmıyorlar” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu