LİDERLİK KANIMDA VAR

Gençlerbirliği’nin yaz transfer döneminin hemen başında takıma transfer ettiği ilk isim olan Brezilyalı defans oyuncusu Diego Angelo, yönetim ve teknik ekip tarafından, takımın üç kaptanından biri olarak görevlendirildi. Kırmızı-siyahlılarda, ikinci sezonunu geçiren Zorgo Toure, alt yapıdan yetişen Halil İbrahim Pehlivan ile birlikte bu sorumluluğu, 34 yaşındaki tecrübeli sambacı Diego Angelo üstlendi.

 

 

 

 

TAKIMLARA YABANCI DEĞİLİM

 

2 yıllık sözleşme imzalayan Brezilyalı defans oyuncusu, Gençlerbirliği’nde oynadığı için kendini şanslı hissettiğini söyledi.

 

Gençlerbirliği’ne yeni transfer olmasına rağmen Türkiye’deki lig ve takımlara yabancı olmadığını vurgulayan Angelo, “Bu ülkede, farklı takımlarda oynadım, uzun yıllardır Türkiye’de forma giyiyorum. Türkiye serüvenimin başladığı Eskişehirspor’da 5 sezen geçirdim. Antalyaspor ve Kayserispor’da oynadım. Daha önce rakip olduğum Gençlerbirliği’ne yeni geldim ama burada hedefim büyük” değerlendirmesinde bulundu.

 

 

TECRÜBEMİ AKTARMAK İSTİYORUM

 

Takımda yeni olmasına rağmen, diğer iki arkadaşı ile birlikte kaptanlığa getirilmesini tecrübe ve liderlik özelliklerine bağlayan Angelo, şöyle konuştu:

 

“Takıma hemen uyum sağladım. Liderlik özelliğim sayesinde takıma kaptan seçildim. Eskişehirspor’a geldiğimde 24 yaşındaydım. Orada da lider oldum, Antalyaspor’da aynı şekilde. Geride kalan sezonun devre arasında kiralık olarak oynadığım Kayserispor’da sadece 6 ay kaldım. Orada da takımın lideri ve kaptanlığını yaptım. Burada da arkadaşlarıma bunu göstermek istiyorum. Tecrübelerimi gençlere aktarmaya çalışacağım. Bana böyle bir görev verildiği için çok mutluyum. Bu sene takım olarak inşallah iyi şeyler yapacağız.”

 

 

PORTEKİZ VE İTALYA’DA OYNADI

Futbola ülkesi Brezilya’nın Santos takımında başlayan, ardından İtuano takımına geçen Diego, yurt dışında ilk olarak Portekiz Ligi takımlarından Naval’da forma giydi. Sonrasında ise İtalya’nın Genoa takımına transfer oldu. 2010 yılının Mayıs ayında Eskişehirspor’a gelerek Türkiye macerasına adım atan defans oyuncusu, 5 yıl kırmızı-siyahlı forma altında mücadele etti. 5. sezonun bitiminde Antalyaspor’a geçen ve 3.5 sezon Akdeniz temsilcisinde kırmızı-beyazlı formayı terleten Diego, geride kalan sezon ara transfer döneminde Kayserispor’a geçti ve Ağustos ayının başında Beştepe’ye geldi.

 

 

İSTİKRARLI BİR ÇİZGİSİ VAR

Görev yaptığı tüm takımlarda gösterdiği istikrarlı çizgisi ile adından söz ettiren Diego Angelo, Naval’da 93, Antalyaspor’da 137, Eskişehirspor’da 156, yarım sezon geçirdiği Kayserispor’da 14 maçta forma giydi. Brezilyalı oyuncu, bir maçı eksik olan Gençlerbirliği ile üç müsabakaya çıkarken, hepsinde 90 dakika sahada kaldı. Diego, bir savunmacı olmasına rağmen, 10 yıldır mücadele ettiği Türkiye Ligi’nde 29 gol atma başarısı gösterdi. 34 yaşındaki oyuncu, özellikle uzak mesafeden ve serbest vuruşlardan attığı gollerle dikkati çekti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu