KUAFÖR VE GÜZELLİK SALONLARI ÇALIŞANLARI ÇOK ZOR DURUMDA

Ankara Ticaret Odası(ATO) 43 No’lu Kuaför ve Güzellik Salonları Meslek Komitesi Başkanı Ömer Sarıoğlu,

 

Koronavirüs tedbirleri kapsamında berberler, kuaförler ve güzellik uzamanlarının geçici süre ile faliyetleri durduruldu ve ciddi sıkıntılar yaşamaya başladık. Onun için de rahatlatıcı bir pakete ihtiyacımız var. Günlük kazançlarla çalışan bir sektör olduğumuz ve böylesi bir krizde öngöremediğimiz için sektörümüz çok sıkıntılı süreçten geçiyor. Son zamanlarda yaşanan ve bizleri çok etkileyen ekonomik krizlerden sonra koronavirüs kırılma noktamız oldu. Onun içinde öncelikli olarak ceplerinde yaşamsal gıdalarını bile almaya parası kalmayan iş veren ve çalışanlarımızın beklemeksizin üç aylık maddi yardımı yapılmalı. 

 

Diğer ihtiyaçlarını karşılamak için ötelemeli ve ya faizli değil sıfır faizle esnafımıza kredi verilmeli. Bu kredileri her bir esnafımızın kullanabilmesi için bu süreçte sicil affı çıkartılmalı.

 

Cumhurbaşkanımızın kirasını ödemeyenler için dava açılamayacak demesine istinaden dükkan sahipleri haklı olarak “Bende geçimimi buradan sağlıyorum” diyor. Bu da dükkan sahiplerimizle esnafları karşı karşıya getiriyor. Onun içinde esnafımızın bu süreçte kira yardımına ihtiyacı var. Şu anda dükkanlarımız kapalı olduğu için bağkurlarımızı, personellerimizin sigortalarını yatıramıyoruz. Ötelensede ileriye hep bu ötelemeler ciddi bir yük ve sıkıntı olarak aktarılacak, esnafımızı çıkması zor bir yola sokacaktır. Devletimizden geçici bir süre durdurulmasını veya bu dönemlerin ödeme affını istiyoruz.

 

Her zaman hükümetimizin yanında olan meslektaşlarımızın bu zorlu süreçlerinde de eminim ki hükümetimizde bizlerin yanında olacaktır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu