Kent Konseyi Bileşenlerin Çalışmalarının 1. Yılını Tamamladı

Kent Konseyi Bileşenlerin çalışmalarının 1. yılını tamamladı.

 

Bir yıl içinde atılan adımlar ve kente olan etkisi grup sözcüleri tarafından değerlendirildi.

 

Birlikte düşünmenin, öneriler geliştirmenin kentin ortak aklını bulma yolunda gösterilen dayanışmanın önemine vurgu yapan kent konseyi temsilcileri bütün odaklarının başkent olduğunu ve başkent olacağı konusunda el ele verdiklerini belirttiler.

 

Kente dair düşüncesi, önerisi, sözü olan her sivil oluşum davetli.

 

Kent konseyi gönüllü çalışanı ve Kültür Sanat Çalışma Grubu sözcülerinden Mehlika Gider’in yapımını üstlendiği 17 video ile sözcüler kent konseylerinin kent kültürünün gelişmesine nasıl katkı sağladığını özetlediler.

 

Videolar internet üzerinden yaygınlaştırılıyor. Ayrıca yaşadıkları kente dair düşüncesi, önerisi, sözü olan her sivil oluşumu kent konseyinde yer almaya davet ediyor.  Bir yıldır açık kapı politikasını benimseyen konsey bir yılın sonunda 500 ‘e yakın sivil oluşumun katılımı ile bütün kentin temsil edilmesine gayret gösteriliyor.

 

Başkaları için çalışmak onurlu bir davranıştır.

 

“Daha yaşanabilir bir kent için doğdukları ya da doydukları kente karşı sorumluluk duygusu ile kent konseyinde vakit ayırıp, emek veriyoruz. En önemlisi gösterdiğimiz çaba ve dayanışmanın sonuç verdiğini görüyoruz. Kısaca emeklerimiz boşa gitmiyor. Belediye meclisine sunduğumuz önerilerimiz oy birliği ile kabul ediliyor. Bu sonuç kent konseyinde çalışmaya devam etme arzumuzu pekiştiriyor. Bütün kent için çalışıyor olmanın onurunu yaşıyoruz” dediler.

 

Kent konseyindeki dışlamayan, herkesi içeren bir ortam var. Bu sayede çalışmalar toplumda daha güçlü ses buluyor. Dayanışma hemşerilerin yaşadıkları kente dair taleplerini duyurama, karar verenlere ulaşma konusunda en büyük güç.

 

Kent Konseyi Bileşenlerinden Mansur Yavaş’a Teşekkür

 

“Ortak akıl, ortak yönetim anlayışının egemen olduğu bir dönemi yaşıyoruz. Bu bakış açısı kentin sorunlarını kolektif çözüm üretme potansiyelini ortaya çıkardı. Bu anlayışın egemen olmasında büyük katkıları olan Sayın Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu