‘ KAMYON TİYATROSU’ PROJESİ

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, pandemi sebebiyle erken kapanan sanat perdelerinin bu sene 1 Eylül’de, bir ay erken açılacağını söyledi.

 

 

Normalleşme dönemi ile açık hava mekânlarını etkin bir şekilde değerlendirmek istediklerini belirten Yavuz, Devlet Tiyatroları’nca 8 aydır yürütülen ‘Kamyon Tiyatrosu’ projesi üzerinde çalıştıklarını ifade etti. Yavuz, bir kamyonu açıldığında çok büyük bir tiyatro sahnesi olabilecek hale getirdiklerini, projenin yatırım ve üretim sürecini tamamladıklarını aktardı ve şöyle devam etti:

“Kamyon tiyatrosu ile 1 Temmuz-20 Ağustos tarihleri arasında 50 günlük süreçte, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da 25 ilde 57 ilçeye gideceğiz. Projeyi Ankara’dan başlatacağız. Başkent’in dezavantajlı iki ilçesinden iki mahalle seçtik. Devlet Tiyatroları Ankara İrfan Şahinbaş Yerleşkesi’nde de açık havada bir sahne kuracağız. Burada düzenli olarak tiyatro temsillerimiz gösterilecek. Ankaralılara yaz akşamları açık havada tiyatro izleteceğiz. Kültür sanatın insan psikolojisine çok büyük faydası var. İyi bir moral olacağını düşünüyorum.” 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu