KADIN HENTBOL TAKIMI AVRUPA YOLUNDA

Yenimahalle Belediyesi Kadın Hentbol Takımı, Başkenti EHF Ligi’nde temsil edecek. Başkan Fethi Yaşar, her zaman oyuncuları destekleyeceklerini belirtti. Teknik Direktör Serdar Eler ise 22 yaş ortalamasına sahip ekibin, ligi ikinci bitirip, kupa finali oynama hakkı elde ederek, büyük bir başarı gösterdiğini vurguladı.

 

Türkiye Hentbol Federasyonu, koronavirüs salgını nedeniyle ligleri tescil edilen, Yenimahalle Belediyesi Kadın Hentbol Takımı, Süper Ligi ikinci sırada bitirdi.Mavi-beyazlılar sezonda; 12 galibiyet, 3 yenilgi ve 1 beraberlik alarak 25 puan topladı ve lig ikincisi olup Avrupa biletini cebine koydu. Yenimahalle’nin meleklerinin yıllardır sergiledikleri başarılı performansla ilçenin adını gururla temsil ettiğini belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, şöyle konuştu: “Avrupa Ligine katılmayı başaran hentbol takımımızı tebrik ediyorum. Takımımız, koronavirüs salgını nedeniyle federasyon tarafından durdurulan Süper Lig’de başarı ile mücadele ediyordu. Alınan bu kararla normal sezonu ikinci tamamlayan, yıllardır Yenimahalle’nin ismini Türkiye’de ve yurt dışında düzenlenen şampiyonalarda başarıyla temsil eden meleklerimiz ile gurur duyuyorum. Cumhuriyetin ilçesi Yenimahalle’nin isminin böylesine büyük turnuvalarda duyurulmasına ve bu müsabakalarda başarı kazanılmasına çok önem veriyor, altın kanatlı melekleri sonuna kadar destekliyoruz.”

 

VİCDANEN HEPİMİZ RAHATIZ

 

Takımın Teknik Direktörü Serdar Eler, Türkiye’de salgın ile ilgili 11 Mart’ta yapılan ilk açıklamadan 4-5 gün sonra ligin tescil edilmesi ile ilgili görüşlerini aktardıklarını belirtip, şunları söyledi:

“Önceliğimiz her zaman insan sağlığıdır. Hentbol, yakın teması yüksek düzeyde bir spor dalı. Ligin tescili, vicdanları rahatsız etmedi. Uzun süreli boşluğun ardından, maçların başlatılması, antrenman bilimi ve oyuncu motivasyonu açısından sağlıklı olmazdı. Sezona, yaş ortalaması 22 olan genç bir takımla başladık. Hedefimiz ilk 4 içinde olmaktı. Genç oyuncular büyük bir iş çıkardı ve ligi ikinci bitirdi. Özellikle kendi salonumuzda lig ve Avrupa’da bir maç dışında yenilgi almadık. Türkiye Kupası’nda finale yükseldik. Yeni sezonun başında, Süper Kupa oynama hakkını elimizde tutuyoruz. Üstün bir başarı gösterdik, gelecek adına olumlu adımlar attık.”

 

BU SEZON SİSTEM DEĞİŞTİ

 

“Ülke puanı olarak, Avrupa’da 13. sıradayız. Bu sezon sistem değişti ve EHF Ligi’ne geçildi. Ülke Liglerinde ikinci olan takımlar, EHF Ligi’nde mücadele edecek. Ön eleme turunu geçen ekipler, gruplara kalacak. EHF, ülke olarak bize 2 takım hakkı tanıdı. Avrupa Şampiyonlar Ligi’ne katılım konusunda da bazı kriterler getirdi. Ligimizin lideri Kastamonu Belediyespor, bu kriterleri yerine getiremezse, EHF Liginden yoluna devam etmesi gündeme gelecek. Bununla ilgili olarak 13 Temmuz’a kadar bildirim yapmaları gerekiyor. 20 Temmuz’da da EHF’den kararın çıkması bekleniyor. Avrupa’da sezonun Eylül sonu Ekim başı gibi başlatılması planlanıyor.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu