İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında can kaybı 61 bin 369’a yükseldi

ANKARA – BHA
Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, devam eden saldırılarda yaşanan can kaybı ve yaralanmalara ilişkin son veriler paylaşıldı. Bakanlık, son 24 saatte 39 kişinin daha İsrail saldırılarında yaşamını yitirdiğini, 491 kişinin de yaralandığını duyurdu.
İsrail ordusunun 19 Ocak’ta sağlanan ateşkesi bozmasının ardından 18 Mart’tan itibaren düzenlediği saldırılarda 9 bin 862 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 40 bin 809 kişinin ise yaralandığı ifade edildi.
Ayrıca, 27 Mayıs’tan itibaren İsrail ve ABD destekli “Gazze İnsani Yardım Vakfı”nın kurduğu sözde yardım dağıtım noktalarının hedef alındığı saldırılar sonucunda 1,793 kişinin öldüğü, 12 bin 590 kişinin yaralandığı bildirildi.
Gazze’de kıtlık ve abluka nedeniyle yaşanan insani krize de dikkat çekilen açıklamada, son 24 saatte açlık nedeniyle 11 Filistinlinin daha hayatını kaybettiği ve açlıktan yaşamını yitirenlerin sayısının 212’ye ulaştığı belirtildi. Bu sayının içinde 98 çocuk da bulunuyor.