İKİLİ REKABETTE 98. RANDEVU

Puan cetvelinin son sırasındaki Başkent ekibi, bugünkü zorlu mücadeleden 3 puan çıkaramazsa, diğer rakiplerinin alacağı sonuçlara göre son 2 haftaya girilirken, TFF 1. Lig’e düşen ilk ekip olabilir.

 

 

Süper Lig’de kümede kalma mücadelesi veren MKE Ankaragücü, 32. hafta maçında bugün sahasında Galatasaray ile karşılaşacak.

 

Ligde 26 puanla son sırada yer alan ve 15. Çaykur Rizespor’un 6 puan gerisinde bulunan sarı-lacivertliler, bu hafta Süper Lig’e veda edebilir.

 

MKE Ankaragücü, Galatasaray karşısında 3 puan alamazsa diğer rakiplerinin alacağı sonuçlara göre son 2 haftaya girilirken TFF 1. Lig’e düşen ilk ekip olabilir. Galatasaray ise son 7 haftada aldığı kötü sonuçlarla şampiyonluk yarışından kopmuş durumda.

 

Koronavirüs salgını nedeniyle ara verilen liglerin tekrar başlamasından sonra Ankaragücü, galibiyet elde edemedi. Aradan sonraki 5 maçta sarı-lacivertliler, 3 beraberlik, 2 yenilgi yaşadı. Sarı-lacivertlilerde zorlu maç öncesi sakat ve cezalı futbolcu bulunmuyor.

 

Galatasaray’da ise kiralık sözleşmesi sona erdiği için takımdan ayrılan Henry Onyekuru’nun yanı sıra, sakatlığı nedeniyle sezonu kapatan Fernando Muslera ve Florin Andone, sakatlığı bulunan Mario Lemina ve cezalı olan Sofiane Feghouli, başkentte sahaya çıkamayacak. Sakatlığı nedeniyle son 3 maçta görev yapamayan Radamel Falcao’nun da oynanması beklenmiyor. Eryaman Stadı’nda saat 18.30’da başlayacak karşılaşmayı, Atilla Karaoğlan yönetecek.

 

 

İKİLİ REKABETTE 98. RANDEVU

Ankaragücü ile Galatasaray 98. kez karşılaşacak. 2 takım arasında geride kalan lig maçlarında Galatasaray’ın galibiyetlerde 61-17, gol sayısında da 204-84 üstünlüğü bulunuyor.

 

İki takım arasında sezonun ilk yarısında İstanbul’da oynanan maç 2-2 berabere bitti.

 

2 takım lig tarihinde Ankara’da 48 kez karşılaştı. Sarı-kırmızılılar, genel toplamdaki üstünlüğünü deplasmanda da göstererek, rakibine galibiyet sayısında 24-13 üstünlük kurdu. İki ekip Ankara’daki 11 maçta ise eşitliği bozamazken, Galatasaray 78, Ankaragücü 49 gol attı. Geçen sezon Ankara’daki müsabakayı Galatasaray, 3-1 kazandı. Galatasaray, Ankaragücü karşısında lig tarihindeki en farklı galibiyetini 1992-1993 sezonunda Ankara’da 8-0’lık skorla elde etti. Ankaragücü ise Galatasaray karşısında ligde en farklı galibiyetini, 2009-2010 sezonunun ilk yarısında Ankara’da yapılan maçta 3-0’lık skorla aldı.

 

 

20 YILDIR BERABERLİK ÇIKMADI

2000’den bu yana Ankaragücü’nün Süper Lig’de Galatasaray’ı konuk ettiği hiçbir maç berabere sonuçlanmadı (Ankaragücü 4 – Galatasaray 10)

 

Ankaragücü ile oynadığı son 5 Süper Lig maçının 4’ünü kazanan Galatasaray (1 beraberlik) bu karşılaşmalarda rakip filelere toplam 18 gol attı. (Maç başına 3.6)

 

Evinde oynadığı son 2 Süper Lig maçını puansız geçen Ankaragücü (2 yenilgi) daha önceki üç iç saha karşılaşmasında 6 puan topladı.

 

Deplasmanda oynadığı son 3 Süper Lig maçının ikisini kaybeden Galatasaray (1 beraberlik) aynı sayıda yenilgiyi daha önceki 11 karşılaşmada aldı.

 

Süper Lig’e verilen aranın ardından oynanan 5 maçlık süreçte en fazla gol yiyen takım Galatasaray (13)

 

Ankaragücü forması giyen Stelios Kitsiou, Süper Lig kariyerindeki ilk golü bu sezonun ilk yarısında oynanan Galatasaray maçında attı. (Aralık 2019)

 

Gerson Rodrigues, Ankaragücü formasıyla Süper Lig’de çıktığı 5 iç saha maçının 4’ünde birer gol attı.

 

Teknik Direktörlük kariyerinde Ankaragücü ile karşılaştığı 16 Süper Lig maçını da kaybetmeyen Fatih Terim (13 galibiyet – 3 beraberlik) son 11 maçtaki tek puan kaybını bu sezonun ilk yarısında yaşadı (2-2)

 

Haftaya 52 puanla 5. sırada giren Galatasaray, Ankara’dan 3 puanla dönerek Avrupa kupalarına katılım potasında kalmak istiyor.

 

Ligde 26 puanla sonuncu sırada yer alan MKE Ankaragücü ise kazanarak üst sıradaki takımlara yaklaşmak için mücadele edecek.

 

İki takım arasında sezonun ilk yarısında İstanbul’da oynanan maç 2-2 beraberlikle sonuçlanmıştı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu