İKİ GALİBİYET DE DEPLASMANDA

MKE Ankaragücü, Süper Lig’in 21. haftasında bugün Aytemiz Alanyaspor’a konuk olacak. Bahçeşehir Okulları Stadı’nda saat 19.00’da başlayacak karşılaşmayı hakem Cüneyt Çakır yönetecek.

 

 

Ligde 3 maçlık yenilgi serisine sahasında Kasımpaşa’yı 1-0 yenerek son veren Ankaragücü, haftaya 18 puanla 19. sırada girdi. Sarı-lacivertli takımda sarı kart cezalısı Atakan, Alanya deplasmanında forma giyemeyecek. Kitsiou ise görev almaya hazır.

 

 

Son 3 maçından sadece 1 puan alarak düşüşe geçen Aytemiz Alanyaspor ise 31 puanda. Geçen sezon 2 takım arasında oynanan karşılaşmaları Akdeniz temsilcisi farklı kazanmıştı. Sahasında rakibini 5-0 yenen Aytemiz Alanyaspor, Ankara’da ise 4-1’lik galibiyet almıştı.

 

 

 

Ankaragücü’ne rakip olduğu 4 Süper Lig maçının üçünü kazanan Alanyaspor (1 yenilgi), bu galibiyetlerde toplam 11 gol atarken; fileleri havalandıramadığı tek karşılaşmadan mağlup ayrıldı (Ağustos 2018’de 0-2)

 

 

Alanyaspor ile oynadığı 8 lig maçının ikisini kazanabilen Ankaragücü (6 yenilgi), iki galibiyetini de deplasmanda aldı (Ağustos 2018 – Nisan 2014)

 

 

 

Süper Lig’de oynadığı son iç saha maçını kaybeden Alanyaspor (1-2 Kasımpaşa), Şubat 2020’den bu yana üst üste iki mağlubiyet almıyor.

 

 

Süper Lig’de oynadığı son 6 maçın üçünü kazanan Ankaragücü (3 yenilgi), aynı sayıda galibiyeti daha önceki 15 karşılaşmada almıştı (3 beraberlik – 9 yenilgi)

 

 

Ankara takımlarını konuk ettiği son 6 Süper Lig maçının ikisini kazanabilen Alanyaspor (1 beraberlik – 3 yenilgi), galip geldiği karşılaşmalarda 9 gol atarken; puan kaybı yaşadığı maçlarda bir gol bulabildi.

 

 

PAZARTESİ GÜNÜ ŞANS TUTMUYOR

 

Ankaragücü, Süper Lig tarihinde pazartesi günü oynadığı hiçbir deplasman maçını kazanamadı (3 beraberlik – 3 yenilgi)

 

 

Bu sezon Süper Lig’de pas yüzdesi en yüksek takım (Alanyaspor – yüzde 85.5) ile en düşük ekip (Ankaragücü – yüzde 73.4) bu maçta karşı karşıya geliyor.

 

 

Alanyaspor’un orta saha oyuncusu Anastasios Bakasetas, kariyerinde ilk kez üst üste üç lig maçında fileleri havalandırmak istiyor. Yunan oyuncu, Süper Lig’de Ankaragücü’ne rakip olduğu iki karşılaşmada üç gol atmıştı.

 

 

Ankaragücü’nün deplasmanda attığı son 5 Süper Lig golünün üçünde Emre Güral’ın payı var (1 gol – 2 asist)

 

 

 

Tiago Pinto, Ankaragücü’nün Süper Lig’de Alanyaspor’a attığı 3 golün ikisine doğrudan katkı sağladı (1 gol – 1 asist)

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu