“HER ŞEY BİTMİŞ DEĞİL”

Son üç haftaya puan cetvelinin dibinde giren Başkent ekibi, tüm maçlarını kazanıp, rakiplerinin kaybını beklemek zorunda. Teknik Direktör İbrahim Üzülmez, “Her şey bitmiş değil. Sonuna kadar mücadele edeceğiz” diye konuştu.

 

 

Süper Lige tutunma adına son kozlarını oynayan Ankaragücü, 31. hafta maçında Göztepe ile deplasmanda 2-2 berabere kalırken, şansını mucizelere bıraktı. Ligin son sırasında bulunan sarı-lacivertliler, Orgill’in golü ile öne geçtiği maçın ilk yarısını 2-1 yenik kapadı. İkinci yarıda Rodrigues’in penaltıdan attığı golle skoru eşitleyen Ankaragücü, kalan bölümde 3 puana ulaşacak golü bulamadı ve maçtan bir puanla ayrıldı.

 

Sezona transfer yasağı ile başlayan, ikinci yarıda yasağı kaldırıp yeni oyuncularla kadrosunu güçlendiren ve kısa süreli çıkış yakalayan sarı-lacivertliler, koronavirüs nedeniyle lige verilen aranın ardından oynadığı 5 maçta galibiyet alamadı. Başkent ekibi bu dönemde; sahasında Medipol Başakşehir ve Aytemiz Alanyaspor’a yenilirken, deplasmanda; Gaziantep FK, Trabzonspor ve Göztepe ile berabere kaldı.

 

Son hafta girerken, Teknik Direktör Mustafa Reşit Akçay ile yolları ayıran ve takımın başına İbrahim Üzülmez’i getiren Ankaragücü, Üzülmez yönetiminde çıktığı 3 maçta da kazanamadı. 2 beraberlik ve bir yenilgi alan sarı-lacivertliler, rakiplerinin bu süreçte ekstra puanlar kazanması sonrasında, dipten kurtulamadı.

 

 

TERCİHLER TARTIŞMAYA YOL AÇTI

Ankaragücü Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez’in bu maçtaki kadro tercihleri sosyal medyada tartışma konusu oldu. Sarı-lacivertli taraftarlar, Saba’nın yedek bekletilmesi ve Michalak’ın maç kadrosuna alınmaması ile İlhan Parlak, Sedat Ağçay ve Ricardo Faty’nin yine aynı anda 11’de sahaya çıkarılmasına tepki gösterdi. Taraftarlar, skor 2-2 olduktan sonra galibiyet için teknik kadrodan daha cesur hamle beklendiği, oyuncu değişikliklerinin son anlara bırakılmasının da takıma katkı sağlamadığı görüşünde birleşti. Taraftarlar, sakatlıklar ve cezalar nedeniyle as oyuncularının bir çoğundan yoksun şekilde mücadele eden rakibe karşı galip gelememenin ve gelecek haftalara umut taşıyamamanın öfkesini, yaptıkları paylaşımlarla gösterdi.

 

 

HAFTA SONU KABUS YAŞANABİLİR

 

MKE Ankaragücü, Süper Lig’e bu hafta sonu veda etme tehlikesi ile karşı karşıya kaldı.

 

Ligde 32. hafta maçında Galatasaray’la 12 Temmuz Pazar günü Eryaman Stadı’nda karşılaşacak olan başkent temsilcisi, bu karşılaşmayı kazanamazsa diğer maçların sonucuna göre bir kez daha TFF 1. Lig’e düşebilir.

 

2-2’DEN SONRA PANİK YAPTIK

 

MKE Ankaragücü, kalan 3 haftada sırasıyla; Galatasaray ve Antalyaspor ile içerde oynayacak. Son hafta maçında ise Yukatel Denizlispor’un konuğu olacak.

 

MKE Ankaragücü Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez, Göztepe maçı ile ilgili değerlendirmesinde, kazanmak istedikleri müsabakadan berabere ayrılıkları için üzgün olduklarını söyledi. Oyunun başında öne geçmelerine rağmen geriye düştüklerini kaydeden Üzülmez, “Geçen hafta olduğu gibi bireysel hatalar maalesef saha içinde sıkıntı yaşatmaya devam ediyor” dedi.

 

Üzülmez, maçı 2-2’ye getirdikten sonra biraz panik yaptıklarını belirterek, “Kazanmak istiyorduk. Oyun bizim lehimize giderken bireysel hatalar geldi. İkinci yarı gayretli bir takımdık, bilinçliydik. Mücadele etmeye çalıştık. Ataklarımızı olgunlaştırsak, o dakikalarda finali iyi yapabilsek 3 puanla ayrılabilirdik. 112 yıllık camianın oyuncularının sorumluluk alması gerekiyor. Önümüzde oynayacağımız Galatasaray maçı çok önemli, mutlak kazanmalıyız. Son 3 maçtan 1 galibiyet çıkarsaydık farklı şeyler konuşabilirdik” yorumunu yaptı.

 

İkinci yarıda gösterdikleri mücadelenin kendisi açısından sevindirici olduğunu kaydeden Üzülmez, “Ancak kazanmalıydık. Sonuna kadar bu mücadelenin içinde olacağız. Her şey bitmiş değil” diye konuştu.

 

 

“YERLİ OYUNCULARIN FİYATI ARTACAK”

 

Üzülmez, Türkiye Futbol Federasyonu’nun yeni sezon başlangıç tarihini 11 Eylül olarak açıklamasının kaos oluşturabileceğini belirterek, “Transfer nasıl olacak, hazırlık aşaması nasıl olacak” dedi.

“Yabancı kontenjanına çok takılmamak lazım. Belki kriter konulabilir. İnce eleyip sık dokumak lazım. Yeni sezon planlamasından önce mevcut duruma odaklanmalıyız. Şu anda herkes can derdinde, bizim için ligin başlama tarihi ikinci aşamada. Yabancı kriteri konusunda şunu söylemeliyim. Bizim bu süreçte Avrupa’ya giden çok fazla milli oyuncumuz oldu. Futbolcumuz yurt dışına çıktı. Belli kıstaslar konabilir ama kısıtlayarak da çözüme kavuşamayız. Yabancıyı kısıtlayacağız yerli oyuncuların fiyatı artacak.”Son yıllarda Avrupa’ya giden Türk oyuncu sayısının arttığını kaydeden Üzülmez, şunları söyledi:

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu