HEDEFİM HER ZAMAN ŞAMPİYONLUK

Oyunculuğu döneminde sahadaki yerli futbolcu oranının yüzde 60-70’lerde olduğunu hatırlatan genç teknik adam, “Şimdiki sistem nedeniyle gençler, altyapıdan yetişen isimler forma şansı bulamıyor” diye konuştu.

 

 

Gençlerbirliği’nin 39 yaşındaki çalıştırıcısı Mert Nobre, yeni başladığı teknik direktörlük kariyerindeki hedefinin şampiyonluk sevinci yaşamak olduğunu söyledi.

 

 

Nobre, Türkiye’deki yabancı futbolcu sayısının 14 olmasını eleştirirken, kendi futbolculuğu zamanında en fazla 6-7 yabancının oynadığını hatırlatıp, şöyle konuştu:

 

 

“14 yabancı çok fazla. Bu yüzden bazen genç oyuncular, altyapıdan gelen isimler şans bulamıyor. 14 yabancı, 14 Türk futbolcu. Türk futbolcuların 2’si, 3’ü kaleci oluyor. Kalıyor 10 Türk oyuncu. Benim zamanımda Türk oyuncuların oranı yüzde 60-70’di. Bence o sistem daha iyiydi, 14 yabancı kuralının değişmesi gerekiyor.”

 

 

Nobre, ligin bu sezon 21 takımla oynanacak olması ile ilgili olarak da “Bizim kadromuzda 28 oyuncu var ancak yetmez. 40 maç çok. Kupa da var, 48 maç olabilir. Diğer taraftan salgın var. Lig çok uzun. Sakatlık riski çok yüksek” değerlendirmesinde bulundu.

 

 

HEDEFİM HER ZAMAN ŞAMPİYONLUK

 

Gençlerbirliği ile TFF 1. Lig’de şampiyonluk yaşadığını hatırlatan Nobre, şunları söyledi:

 

 

“En son maçıma Gençlerbirliği’yle çıktım. Şimdi teknik direktörlüğe başladığım ilk kulübüm. Tabii ki işimin zor olduğunu biliyorum ama burada çok mutluyum. Teknik direktörlükte hedefim şampiyonluk yaşamak. Oyunculuk zamanımda da hep aynı hedefteydim. Şimdi teknik direktörlük kısmındayım ama fark etmez. Başakşehir inanılmaz bir projeyle şampiyon oldu. Gençlerbirliği’yle bu sene zor ama en kısa zamanda neden olmasın. Gençlerbirliği de büyük bir camia. Gençlerbirliği kulübü 2023’te 100. yılını kutlayacak. O sezon neden şampiyon olmayalım.”

 

 

NAGELSMANN’IN YOLUNDAN GİDERİM

 

“Süper Lig’de şu an görev yapan teknik direktörler arasında en genç isimlerden biriyim ancak teknik adamlıkta yaş önemli değil.

 

 

Almanya Birinci Futbol Ligi ekibi Leipzig’in çalıştırıcısı Julian Nagelsmann 33 yaşında. Nagelsmann, Leipzig’le UEFA Şampiyonlar Ligi’nde yarı final oynadı. İnşallah ben de aynı yoldan giderim. Tabii benim yolum daha uzun ve zor.”

 

 

BU YIL İLK 10 İÇİNDE OLMALIYIZ

 

“Kadromuzda eksiklerimiz var. Orta sahada Fabricio Baiano gitti. Berat’ın durumu belli değil. Yüzde 90 transfer olacak. Bu sene hedefimiz, geçen seneden daha iyi takım olmak. Biz iyi bir aileyiz. Bu çok önemli. Geçen sezon salgından dolayı da zor bir sezon geçirdik. Şimdi daha da zor olacak. Takımımızda potansiyelli oyuncular var. Bu sene benim hedefim takımımla ilk 10 sıra içinde yer almak.”

 

 

 

BERAT ARAMIZDA KALSA İYİ OLUR

“Berat’ı yurt dışından teklifler var. Berat, inanılmaz bir potansiyele sahip bir oyuncu. Transferi için görüşmeler sürüyor, tabii son kararı başkan verecek. Teklif olduğunu herkes biliyor. Berat çok önemli, çok iyi oyuncu. Berat’ın Gençlerbirliği’nde bir sene daha kalması gerektiğini düşünüyorum. Geçen sene de Mert Çetin, Roma’ya gitti. Onunla da 2 sene önce takım arkadaşıydım. Mert Avrupa’ya uyum sağladı, eğer giderse Berat da adaptasyon sorunu yaşamaz.”

 

 

BURADA İYİ İŞLEYEN ALTYAPI VAR

 

“Gençlerbirliği’nin iyi kurulmuş ve güzel işleyen bir altyapısı var. Maalesef Türkiye’de çok az kulübün altyapısı iyi. Gençlerbirliği’nin çok iyi altyapısı var, bunun yanında Hacettepe var. Şimdi kulüpler fazla transfer yapamayacak, ekonomik durumdan dolayı. Bizim avantajımız altyapımızın iyi olması. Kadromuzda 5 isim var altyapıdan oynayacak. Kısa zamanda bu sayı 8-10’a çıkacaktır. Benim için yaş fark etmiyor. İyi oyuncu sahaya çıkar oynar, 16 yaş, 20 yaş, hiç fark etmez. Şampiyonlar Ligi’nde 17 yaşında futbolcu sahaya çıkıyor. Niye Türkiye’de bu olmuyor. Tabii tecrübe önemlidir ama bu çocuklar iyi oyuncuysa çıkıp oynar.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu