Hanak’ta öğrenciler biyogaz üretecek

Ardahan’ın Hanak ilçesindeki Şehit Serhat Yılmaz Anadolu İmam hatip Lisesi öğrencilerinin biyogaz üzerine yaptığı proje Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan onay aldı.

featured

Hanak’ta öğrenciler biyogaz üretecek

ARDAHAN-BHA

Ardahan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Hanaklı İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin “Okulda biyogaz Üretimi” projesi Türkiye’deki okullarda yapılan ilk proje olarak da tarihe geçti.

Şehit Serhat Yılmaz Anadolu İmam hatip Lisesi öğrencilerinin hazırladığı proje hakkında açıklama yapan Hanak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mesut Yolcu, “Ardahan Hanak Şehit Serhat Yılmaz Anadolu İmam hatip Lisesi ve Ardahan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile birlikte ortak gerçekleşecek olan “OKULDA BİYOGAZ ÜRETİM” projemiz Tarım Bakanlığınca uygun görülmüş olup, Projemizin Türkiye’de tek olması,  ülkemizde bulunan diğer okullara örnek olması açısından oldukça önemlidir. Öğrencilerimizin toprakla iç içe olması, organik tarıma dair fikir sahibi olması, pansiyon mutfak yakıtının biyogaz üretiminden karşılanması, serada yetiştirilen doğal ürünlerin pansiyon yemek menüsünde kullanma gibi birçok alanda fayda sağlayacağı söylenebilir. En yakın zamanda somut adımlara başlayacağımız proje için, Hanak Kaymakamımız Ömer Övünç Koşansu ve kurumumuzu ziyaret eden İl Tarım ve Orman Müdürüne ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ederiz. Projenin mimarları İmam hatip lisesi öğrenci öğretmenlerini tebrik ediyorum” dedi.

Hanak’ta öğrenciler biyogaz üretecek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu