Grev dolayısıyla uçuşlar iptal edildi

Grev dolayısıyla uçuşlar iptal edildiHAMBURG – Ver.di Sendikası tarafından yapılan açıklamada, 20 ve 21 Nisan 2023 Perşembe ve Cuma günleri 48 saatlik uyarı grevi çağrısında bulundu. Bu tarihlerde Düsseldorf, Hamburg ve Köln/Bonn havalimanlarında güvenlik alanında tüm gün grev yapılacak ve uçuşlar olmayacak. Bu tarihlerde Hamburg Havalimanı’nda güvenlik kontrolü kapatılacak ve yolcu çıkışı mümkün olmayacak. Ama gelen yolcularda tüm uçuşların iptal edilmeyeceği öğrenildi. Bu duruma göre Hamburg’da; Perşembe günü 152 ve Cuma günü de 156 seferin iptal edildiği belirtilirken, sadece Hamburg Havalimanında grevden dolayı yaklaşık 80.000 yolcunun etkileneceği belirtildi. Uçuş yapacak yolcuların bilet aldıkları acentelerle irtibata geçmeleri istendi. Grev, 19 Nisan 2023 Çarşamba günü saat 22:00’den 21 Nisan 2023 Cuma günü saat 23:00’e (operasyonların sona ermesi) kadar devam edecek. Özellikle bayramı Türkiye’de geçirmek isteyen vatandaşlarımızın bu durumdan çok şikayetçi olduğu öğrenildi.

İptallerden etkilenen tüm yolculardan havayolu şirketleriyle irtibata geçmeleri ve havalimanına gelmemeleri istendi. İlgili havayollarının veya tur operatörlerinin yardım hatları, iptaller ve yeniden rezervasyonlarla ilgili soruları yanıtlamak için hazır olacakları belirtildi. Hamburg Havalimanı’nda, 20 Nisan 2023 Perşembe günü için yaklaşık 38.000 yolcu ile yaklaşık 305 uçuş (152 kalkış ve 153 varış) planlanmıştı. 21 Nisan 2023 Cuma günü için ise yaklaşık 39.000 yolcu kapasiteli 313 uçuş (156 kalkış ve 157 varış) planlanmıştı. İptal edilen uçuşları telafi etmek amacıyla 22 Nisan 2023 Cumartesi ve takip eden günler için çok sayıda yeniden rezervasyon yapılması beklenmektedir. Böylece grev sonrasını takip eden günlerde de grev olan havalimanlarında büyük yoğunluk bekleniyor.

Hamburg Havalimanı Basın Sorumlusu Janet Niemeyer; “Hamburg Havalimanı’ndaki yolcular bu yıl dördüncü kez bir ver.di grevinden büyük ölçüde etkilendi. Bu da şu ana kadar 150.000’den fazla yolcunun uçuşlarının gerçekleşip gerçekleşmeyeceği konusunda endişe duyduğu anlamına geliyor. Hamburg’da ver.di grevleri nedeniyle 1.000’den fazla uçuş iptal edilmek zorunda kaldı ve hala da kalmaya devam ediyor. Bu kez ver.di grevi Kuzey Almanları iki tam gün birden vuruyor. Üstelik Schleswig-Holstein’daki Paskalya tatili dönüş seyahati sırasında ve kamu hizmeti tarifesine ilişkin hakim kararı henüz masadayken” açıklamasında bulundu.

Mevcut durum ve gerçekleşen varış ve kalkışların sayısı şu adresteki web sitesinde bulunabilir:
Kalkışlar – Hamburg Havalimanı (hamburg-airport.de)
Abflüge – Hamburg Airport (hamburg-airport.de)

Gelişler – Hamburg Havalimanı (hamburg-airport.de)
Ankünfte – Hamburg Airport (hamburg-airport.de) (Birlik Haber Ajansı-BHA)

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu