GENÇLERBİRLİĞİ UMDUĞUNU BULAMADI

Gençlerbirliği, Süper Ligin ikinci haftasında, kendi evinde oynadığı maçta İttifak Holding Konyaspor ile 0-0 berabere kaldı. Kırmızı-siyahlılar, sezondaki ilk puanını alırken, henüz gol sevinci yaşayamadı. Başkent ekibi geçen hafta Antalyaspor’a 2-0 yenilirken, gelecek haftayı bay geçecek.

 

 

7. dakikada sol kanatta topu alan Sefa, Piris’i kaçırdı. Paraguaylı futbolcunun çaprazdan attığı şutta top az farkla yandan dışarı gitti.

 

 

16. dakikada Shengelia’nın ceza sahası dışından sol ayağıyla uzak köşeye yaptığı plase vuruşta top az farkla auta çıktı.

 

 

33. dakikada Skubic’in kafayla indirdiği topla ceza sahasında buluşan Miya’nın şutunda meşin yuvarlak kalecide kaldı.

 

 

42. dakikada konuk ekip gole yaklaştı. Kazanılan serbest vuruşu kullanan Amir, ortasını arka direğe doğru yaptı. Boş pozisyondaki Anicic’in yakın mesafeden yaptığı kafa vuruşunda üst direğe de çarpan top dışarı gitti.

 

 

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlandı.

 

 

 

2. YARIDAKİ ÇABALAR SONUÇSUZ KALDI

 

52. dakikada hızlı gelişen Gençlerbirliği atağında Uğur’dan sıyrıldıktan sonra soldan ceza sahasına giren Candeias’ın, dar açıdan yaptığı vuruşta top auta gitti.

 

 

58. dakikada Gençlerbirliği gole yaklaştı. Johansson’un ceza sahasının sağından içeriye çevirdiği topa yakın mesafeden Stancu vuruşunu yaptı. Meşin yuvarlak az farkla yandan dışarı çıktı.

 

 

Karşılaşma golsüz eşitlikle tamamlandı.89. dakikada Paraguaylı futbolcu Piris da Motta’nın ceza sahası sağ çaprazdan yaptığı vuruşta kaleci Sehic gole izin vermedi.

 

 

GÜLTEKİN’İ UNUTMADILAR

 

Gençlerbirliği futbolcuları, Konyaspor maçı öncesinde ısınmaya, geçen günlerde hayatını kaybeden, Ankara Gençlik ve Spor Hizmetleri Şube Müdürü ve Eryaman Stadı amiri Muzaffer Gültekin’i anan siyah tişörtlerle çıktı. Tribünlere de “Başımız sağolsun seni unutmayacağız’ pankartı asıldı. Maç öncesinde de Gültekin anısına saygı duruşu yapıldı.

 

 

ROBERT PİRİS 11’DE

 

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mert Nobre, Konyaspor maçında, takıma kısa süre önce katılan Paraguaylı oyuncu Robert Piris da Motta’yı 11’de sahaya sürdü. Tecrübeli oyuncu 90 dakika sahada kalırken, diğer yeni transferlerden Dominik Furman, 21 kişilik kadroda yer alırken, oyuna dahil olamadı.

 

 

GELENEK BU MAÇTA BOZULDU

 

Gençlerbirliği, bu maça çıkana kadar Konyaspor’u konuk ettiği son 3 Süper Lig maçında ikişer gollü galibiyetler almıştı. Bu kez gelenek bozuldu ve müsabaka golsüz berabere tamamlandı. Konyaspor ile oynadığı son Süper Lig maçını kazanan Gençlerbirliği, rakibini Kasım 2006’dan bu yana üst üste iki kez mağlup edememe alışkanlığını da değiştiremedi.

 

 

4 MAÇTIR GOLE HASRET

 

Süper Lig’de 4 maçtır gol atamayan Gençlerbirliği, Aralık 2015’ten bu yana dört maçlık bir gol hasreti yaşamıyordu. Konyaspor maçı 0-0 bitince, kırmızı-siyahlılar bu alanda yeni bir olumsuz performansa ulaşmış oldu. 2020-2021 Süper Lig sezonunun ilk haftasında en düşük gol beklentisinde kalan takım olan Gençlerbirliği, Konyaspor maçında da gol sevinci yaşayamadı.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu