“GENÇLERBİRLİĞİ ŞANSLI”

Tecrübeli teknik adam, bundan sonraki süreçte kazanacakların altyapıya önem veren kulüpler olacağını belirtip, “Gençlerbirliği, bu konuda çok önemli yol almış durumda. Kendimizi bu anlamda şanslı görüyoruz” diye konuştu.

 

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, 12 Haziran’da yeniden başlayacak lige hazırlandıklarını belirtip, “Uzun bir aranın ardından dönüş biraz sıkıntılı olacak. Önümüzde 8 kritik maç var. Fikstürümüz zorlu ancak her takımın fikstürü çetin. Herkes için oynanması zor 8 maç olacak” diye konuştu.

 

Koronavirüs salgın süreci ile ilgili olarak, “Şükürler olsun her şey yolunda. Ne bende ne ailemde ne takımımızda ne çevremizde bir rahatsızlık yok. Hastalananlara da sağlık ve şifa diliyorum. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Zor günlerden geçiyoruz ama bugünler de bitecek” ifadelerini kullandı.

 

En iyi şekilde ligin kalan bölümüne hazırlanmaya gayret ettiklerini dile getiren Hamzaoğlu, şunları söyledi:

 

“Herkesin evine gidip geleceği şekilde antrenmanlarımızı planladık. Hayata da bir şekilde adapte olmak zorundayız. Sürekli tesislerde veya kamplarda hayat geçmez. Fizik olarak ilk maçta yüzde 100 maç kondisyonunu yakalamak mümkün değil. Mutlaka 2-3 maç oynanması gerekir. Lig başlamadan önce bir hazırlık maçı planlıyoruz ama bu yeterli olmaz. Yaklaşık 3 aydır maç yapmayan oyuncu grubu 1 maç yaparak sahaya çıktığında eski performansından uzak olurlar.”

 

KULÜP BÜTÇELERİ DÜŞÜK OLACAK

“Bundan sonra kesinlikle eski rakamlar ve kazançlar olmayacak. Kulüpler, rakamların düşmesinden dolayı bir rahatlama içine gireceklerini düşünmesinler çünkü gelirleri de azalacağı için daha düşük bütçelerle çok daha iyi iş yapmak zorunda kalacaklar. Burada kazanacaklar, altyapıya önem vermiş kulüpler olacak. Gençlerbirliği, bu konuda çok önemli yol kat etmiş durumda. Kendimizi bu anlamda şanslı görüyoruz. Altyapımızdan yetişen yetenekli genç oyuncularımız bir hayli fazla. Belki onların daha çok şans bulacağı yıllar yaşayacağız. Önümüzdeki sezonları böyle yaşayacağız. Altyapıdan gelecek oyuncu sayısının artması, Anadolu’dan şampiyon çıkmasına yarar sağlaya bilir. Bu olabilir, her zaman çıkabilir. Sadece Anadolu’dan değil, altyapıya önem vermiş İstanbul kulüpleri de bundan faydalanacaktır.”

 

BİZ FUTBOLA HİZMET PEŞİNDEYİZ

 

“Bu dönemden sonra takımlar, sahada çok farklı görüntü çizebilir. Bazıları belki salgını üzerinden atamayacak. Bunları yaşayıp göreceğiz. Ancak oyuncular topu ve sahayı gördükten sonra birçok şeyi unutabilirler. Biz, futbola hizmet için bu yola çıktık. Şu anda futbola hizmet etmeye devam ediyoruz. Birçok kulübe de faydalı olmak için çaba gösterdik, gösteriyoruz. Bugün de Gençlerbirliği Kulübü’ne en iyi şekilde bilgilerimizi, tecrübelerimizi aktarıyoruz. Önümüzdeki yılların ne getireceğini bilemeyiz. Mücadeleye devam ediyoruz.”

 

4 MAÇ ÇOK ÖNEMLİ

 

Süper Ligde geride kalan 26 haftada 28 puan toplayıp, 12. sırada yer alan Gençlerbirliği, düşme hattındaki son takımdan 3 puan uzaklıkta. Başkent temsilcisi, ligin yeniden başlamasının ardından 20 gün içerisinde 4 kritik karşılaşmada, ateş hattının içinde ve hemen üzerinde bulunan ekiplerle oynayacak.

 

Gençlerbirliği’nin kalan maçları

 

Konyaspor

Kayseri (D)

Kasımpaşa

Yeni Malatya (D)

Fenerbahçe

Göztepe (D)

Sivasspor (D)

Beşiktaş

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu