GENÇLERBİRLİĞİ – KASIMPAŞA

Ligde 31 puana sahip Gençlerbirliği ile 32 puanı bulunan Kasımpaşa, Eryaman Stadı’nda haftanın kapanış maçında karşılaşacak.

 

Gençlerbirliği, Süper Lig’in 29. haftasında bugün Kasımpaşa’yı ağırlayacak. Eryaman Stadı’nda saat 21.00’de başlayacak haftanın kapanış maçını hakem Halis Özkahya yönetecek. Ligde 31 puanla 12. sırada yer alan Gençlerbirliği, 32 puana sahip Kasımpaşa engelini geçerek, küme düşme hattıyla puan farkını açmayı hedefliyor.

 

Gençlerbirliği, koronavirüs salgını nedeniyle lige verilen aranın ardından çıktığı iki maçta birer galibiyet ve mağlubiyet almıştı.

 

Başkent temsilcisinde sakatlıkları bulunan Nadir Çiftçi ve Ömer Alper Tatlısu, Kasımpaşa’ya karşı görev yapamayacak. Ligin ilk yarısında İstanbul’da oynanan maçı, Gençlerbirliği 2-1 kazandı.

 

 

SON 5 MAÇTA YENİLGİSİ YOK

 

Gençlerbirliği’nin Süper Lig tarihinde en az 25 kez karşılaştığı 22 takım arasında, en az mağlup olduğu rakibi Kasımpaşa (6/29) Kırmızı-siyahlılar, rakibiyle oynadığı son 5 maçta, 4 kez kazanırken, bir kez de berabere kaldı.

 

Gençlerbirliği’ne konuk olduğu son 4 Süper Lig maçını kazanamayan Kasımpaşa (1 beraberlik -3 yenilgi) son üç karşılaşmada gol sevinci yaşayamadı.

Süper Lig’de oynadığı son 4 maçı kazanan Kasımpaşa, kulüp tarihinin en uzun serisini yenilemek için sahaya çıkıyor (Ekim-Kasım 2013)Sahasında oynadığı son 9 Süper Lig maçının beşini kazanan Gençlerbirliği (3 beraberlik – 1 yenilgi) aynı sayıda galibiyeti daha önceki 18 karşılaşmada aldı.

 

Süper Lig’de oynadığı 28 maçın 13’ünü kaybeden Gençlerbirliği, ligin tarihinde 28. haftalar itibarıyla en fazla 14 mağlubiyet almıştı (1987/88, 2000/01, 2007/08)

 

 

KASIMPAŞA’YA ŞANSI TUTUYOR

 

Bu sezon Süper Lig’de skor avantajını yakaladığı iç saha karşılaşmalarında en fazla puan kaybeden takım Gençlerbirliği (11)

 

Son 6 Süper Lig maçında sadece iki gol yiyen ve kalesini 4 kez gole kapayan Kasımpaşa (5 galibiyet – 1 beraberlik) daha önceki 7 karşılaşmada 24 gole izin vermişti.

 

Süper Lig’in 2019-2020 sezonunda en az 5 gol atan oyuncular arasında gole çevirme yüzdesi en yüksek isim Gençlerbirliği forveti Bogdan Stancu (yüzde 30.8, 12 gol)

 

Süper Lig’de oynadığı son 2 maçta 3 gol atan Kasımpaşa forveti Mame Thiam, daha önceki 12 karşılaşmada aynı sayıda gol sevinci yaşadı.

 

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu’nun Süper Lig kariyerinde en fazla mağlup ettiği (7) ve en fazla gol sevinci yaşadığı (20) rakibi Kasımpaşa.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu